Vad är Water Kastanjer?

vattenkastanj, även känd som Vattenkastanj , är en typ av vattenlevande växter odlas för sina ätliga rot. Vatten kastanjer är en stapelvara i kinesiska och asiatiska köket, tack vare sin fina smak och krispig konsistens. De används också på fusion-mat, och ibland förekommer i överraskande platser. Asiatiska börserna vatten kastanjer i olika former, och några dagligvaruhandeln bära dem också, beroende på efterfrågan.

Många västerländska konsumenter bara känner till konserverat vatten kastanjer. Färskt vatten kastanjer, när de finns tillgängliga, är en helt annorlunda upplevelse. Den krispiga konsistens kan vara lika i båda, men sötvatten kastanjer är sötare, med lager av smak som skyms under konserveringsprocesser. Kött av vegetabiliska också har en något annorlunda struktur, med färskt vatten kastanjer är mer sköra och benägna att splittra, snarare än något slemmigt som deras konserverade kusiner. Vatten kastanjer kan också hittas i betad form på vissa marknader, och köttet är ibland anledning att göra mjöl. Mjölet kan vara något dyrt, men det är väl lämpade för vissa asiatiska rätter. Den bästa tillväxtmiljö för vatten kastanjer är stillastående eller långsamt rinnande vatten. De tenderar att föredra dammar och sjöar, men de kommer också att växa i långsam strömmar. Rötterna kräver cirka sju månader för att mogna, och de växter som föredrar att vara varmt, så vatten kastanjer nästan uteslutande odlas i semi-tropiska miljöer. Växterna klassificeras som starr, sköt grasslike lämnar över vattnet medan böka i leran nedan. i matlagning, är vatten kastanjer som används i många rätter att lägga till konsistens och smak. De har en svagt söt smak som kommer att ingå genom matlagning, tillsammans med knapriga konsistens. Till skillnad från många grönsaker som mildrar de är uppvärmda, vatten kastanjer hålla fast, att lägga till en krispig mouthfeel till skålarna de ingår i. Vid sidan av asiatiska livsmedel, vatten kastanjer går bra med fyllningar och sallader, och kan ätas råa eller kokta .

När du väljer färskt vatten kastanjer, om de finns, leta fyllig exemplar utan några tecken på skrynkling. Den yttre huden ska vara mörkbrun och glänsande, och då skar upp, kommer vattnet kastanjer ljust vitt. Sötvatten kastanjer kan förvaras i kylskåp i vatten upp till en vecka före användning. Canned vatten kastanjer kan förvaras i ett torrt och svalt tills de öppnas, varefter de skall sköljas och användas inom några dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.