Vad är Vegetabiliska Chips?

Vegetabiliska chips är tunna skivor av grönsaker som är friterade eller stekta tills de är krispiga. Ett berömt exempel på vegetabiliska chips är potatis chip, en favorit över hela världen. Vegetabiliska chips kan göras från ett brett sortiment av grönsaker, och de kan också vara lagrat och smaksatt med smak. Många marknader bära grönsaker marker, och dessa marker ofta omfattar regionala mat och smaker att överklaga till den lokala marknaden. var Vegetabiliska chips troligen uppfann vid ungefär samma tidpunkt som chips på 1800-talet, även om det naturligtvis människor har varit stekning eller bakning skivor av grönsaker mycket längre. Men skulle dessa kilar av grönsaker har blivit mjuk, snarare än skarpa, strimlad, verkar skarpa marker inte kulinariska poster innan den 19: e århundradet. P

Vegetabiliska chips kan naturligtvis göras med potatis, men de kan också göras med morötter, rödbetor, jams, taro, sötpotatis, palsternacka, mjölbananer och bananer. Otvivelaktigt har företagsamma kockar gjort grönsaker chips med andra grönsaker, inklusive etniska grönsaker som inte är allmänt känd utanför de små områden där de odlas. Beroende på vegetabiliska kan huden lämnas av eller på, och tjockleken av snittet kan variera, bananer marker, till exempel, är ofta ganska tjocka, medan sweet chips kan vara mycket tunn.

Efter vegetabilisk chips har stekt, kan de lagrat. Spicy smakämnen är ofta populärt med grönsaker chips, tillsammans med blandningar av örter, men mer exotiska kryddorna kan användas också, inklusive tamari sås, olika ostar och senap, bland många andra. De kan ätas naturell eller doppas i olika ämnen för extra smak, och de kan användas som chips i recept.

Vegetabiliska chips kan ätas varm eller rumstempererad. När väl förberedda, bör de inte smakar fet, med en lätt, krispig smak som kan göra det frestande att äta stora mängder grönsaker marker. En del människor föredrar blandade grönsaker marker till chips, antingen för smak eller näringsmässiga skäl. Vegetabiliska chips är ibland mer näringsriktig mångfald när det gäller vitaminer och mineraler som de erbjuder, men när friterad, är de bara som potentiellt ohälsosam som vanliga chips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.