Vad är Stuffed Peppers?

Fyllda paprikor är paprikor som har tömts ut och fyllda med en varierad kost innan bakad, stekt, grillad eller sjuda i en sås. Många associerar fylld paprika med medelhavsmat, men i själva verket fyllda paprikor görs i många kulturer, och de kan variera kraftigt, från eldig fyllda paprikor i Västindien till Mellow fylld paprika i USA. Beroende på storleken av peppar och fyllningen, fyllda paprikor kan serveras som förrätt eller aptitretare eller som en del av en huvudrätt maträtt.

Vissa butiker säljer fyllda paprikor, antingen i den låsta sektionen för matlagning i hemmet, eller i deras färdiglagad mat område. Det är också möjligt att göra fyllda paprikor från grunden, och några kockar gillar att göra detta eftersom det ger dem större kontroll över fyllningen och smaktillsatser. NYLAGAD fyllda paprikor tenderar också att få en bättre smak, eftersom färska ingredienser ofta smakar bättre.

paprika används vanligen för fyllning, men tekniskt alla typer av peppar kan användas. Fyllningar kan innehålla olika vegetabiliska ingredienser, ris, kött eller ost. Oftast är fyllningen delvis kokas innan de sätts in i peppar, och sedan peppra och fyllningen är rostad eller stekt tillsammans, vilket gör att peppar att laga mat utan att krossas medan fyllningen kockar hela vägen. Kockar som planerar att göra en massa mat kan göra fyllningen dagen innan och kyla det tills de är redo att göra paprika: mellowing för en dag kan blandning av smaker, och ge en mer intensiv fyllning.

Hot Peppers som jalepenos är ofta fylld med ost, så att osten mildrar hettan av peppar. Mer mild paprika som paprika, Paprikáš och poblanos kan vara fyllda med köttfärs och blandningar av grönsaker, olika blandningar ris, ost, och så vidare. Fantasin hos kocken och storleken på peppar är i allmänhet de enda gränserna för fyllning av en peppar. Vissa kockar också bröd eller smet sina fyllda paprikor, innesluter peppar och fyllning i ett lager av bakverk eller annat material.

För en Medelhavet-inspirerad fyllda peppar försöka göra en fyllning med vildris, vitlök, lök och pinjenötter. Grönsaker som aubergine, tomater och zucchini kan läggas till fyllningen också, eller kött såsom malen lamm eller fläsk får användas. Latin American fyllda paprikor är klassiskt fyllda med blandningar av ostar som Queso fresco, ibland blandat med kött. Amerikaner tenderar att föredra en mer bready fyllning, som en blandning av kött, ägg, brödsmulor, persilja och lök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.