Vad är Sea Grönsaker?

Sea grönsaker, även känd som alger, växa i havet på fasta ytor och leverans marint liv med näringsämnen som behövs för att överleva. Sea grönsaker kan ätas av människor och är fylld med viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Vissa havet grönsaker är packade med vitaminer som ökar immunitet och avvärja olika sjukdomar. De är höga i natriumalginat, en förening som ansvarar för bekämpningen av cancer. Den japanska ofta använder olika havet grönsaker i sin kost. Även lite vetenskaplig forskning har gjorts, har asiater använt läkande metoder med tång för att hindra tumörer. Japan gjort en egen forskning om utdrag från åtta olika typer av tång och fann att de alla hade möjlighet att hindra tumörer. Olika exempel på de mer välkända havs grönsaker finns i de flesta hälsokostbutiker och asiatiska marknader omfattar Alaria, dulse, hijiki, kelp och nori. är Kelp ofta säljs i stora, torkad mörkgröna band och är liknar den japanska Kombu. Det är oftast äts i soppor och rör-Fries att ersätta salt. Detta hav grönsaker är rik på folat som hjälper förnya röda blodkroppar och bryter ner protein i kroppen. Kelp innehåller höga halter av magnesium. Magnesium är till nytta för personer som är känsliga för natrium eller har högt blodtryck.

Nori, även känd som Laver, säljs i pappersform tunna gröna torkade blad. Det används för att linda runt sushi, accentuera sallader, pasta eller sväva i soppor. Nori är rik på C-vitamin, en kraftfull antioxidant som attackerar de fria radikalerna i kroppen. Vitamin A är en kraftfull antioxidant som finns i nori som bygger immunitet och förhindrar nattblindhet och bidrar till att förbättra synen. Vitamin A är känd för att förebygga cancer också.

Hijiki, ibland stavat hiziki, är en starkare smak tång och ser ut som svart ängel hår pasta när den förpackas. Det kan vara blöta för att lätta starka smak eller ätas som en sida skålen. Hijiki är laddad med kalcium järn, fibrer, kalium, vitamin E och protein.

Dulse utseende djuprött skrynkliga blad och kan ätas direkt ur förpackningen. Det är oftast läggs till pastarätter, soppor och grytor och finns i färdiga att använda flingor. Dulse är hög i protein, järn, kalium, klorofyll, enzymer, magnesium, jod, fibrer, vitamin A och några Vitamin Bs.

Alaria, även känd som Wakame, används ofta i misosoppa. Detta hav grönsaker är ibland mycket sega men kan tenderized genom att klippa bort de stela HUVUDNERV av anläggningen. Alaria är hög i protein och vitamin A. Det är en rik källa till jod och mineraler.

De flesta havet grönsaker ge tillräckliga mängder av vitamin B12. B12 bekämpar trötthet och minnesförlust. SMB grönsaker tenderar att leverera en ton av näringsämnen, innehåller också jod och natrium, som kan vara skadligt vid förtäring i stora mängder.

Små mängder jod hjälper kropp process protein och kolhydrater. Sköldkörteln behöver jod för att reglera tillväxt och utveckling, men för mycket jod kan skada hur sköldkörteln fungerar och för mycket natrium kan höja blodtrycket. När äter havet grönsaker, är det klokt att minnas att de flesta viktiga näringsämnen finns på ytan. Lätt att skölja dem som är mest fördelaktig när de förbereder dem för måltider. Använda dem i soppor gör att buljongen att suga upp näringsämnen, men de näringsämnen fortfarande kan intas när du smuttar buljongen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.