Vad är Pure Sugar Cane?

Sockerrör är en växt som växer i tropiska och subtropiska regioner runt om i världen. Det är ett flerårigt gräs, vilket innebär att när den väl är planterad, kommer det att växa under ett antal år, även efter skörden. Det vetenskapliga namnet för sockerrör är saccharum. Pure sockerrör bearbetas till socker, exempelvis det gemensamma tabellen socker som hålls i de flesta hushåll. Det är också en viktig ingrediens för melass, etanol, och rom.

Sockerrör odlas i tropiska områden, där varmt väder och regn låta denna växt att trivas. Länder att odla och sälja rent socker kan inkludera, men är inte begränsade till, Australien, Kuba, Filippinerna, Colombia, Ecuador, Bolivia, Brasilien, Indien, Västindien, Fiji, många länder i Asien, och de amerikanska delstaterna Texas, Florida och Hawaii. De största producenterna av ren sockerrör är Brasilien och Indien, där den årliga skörden utgör en viktig källa till ekonomisk hjälp för odlare och skördare. Den bearbetning av sockerrör som ofta anses vara ett mycket miljövänligt ett eftersom alla delar av anläggningen tjäna ett syfte. Bi-produkter som erhålls vid bearbetning av sockerrör kan användas som bränsle vid sockerbruk, och som även används i produktionen av papper.

Pure sockerrör innehåller sackaros och det är från sackaros som vi producerar socker. I de mest grundläggande begreppen, är socker som framställs av torkningen ren stjälk sockerrör, också känd som en ratoon. Bearbetningen sker på ett sockerrör kvarn, och det är på bruket där rena sockerrör förlorar sin naturliga gula eller ibland brun färg, och den sätts in på vitt socker.

socker som kommer från sockerrör anses ofta vara ett bättre val för konsumtion, i stället för sockerbetor som är en växt som odlas under jord i svalare klimat. Dessutom är ren sockerrör den enda källan för naturligt brunt socker. Rörsocker är ofta det första valet av kockar och bagare, eftersom det tenderar att smälta bättre, caramelize enklare och smakar bättre. I de områden där ren sockerrör odlas, det är ofta konsumeras råa. En vanlig behandling är platser som Hawaii och Kuba är nyklippt sockerrör. I denna form är sockerrör tuggade på en stund, och sedan kasseras när den söta smaken minskar. En populär dryck i många områden att odla sockerrör använder ren sockerrör som sötningsmedel. Generellt sett är dryck gjord av citronsaft, färsk sockerrör juice och is. Denna dryck kallas av många olika namn beroende på den plats där det sker, men det vanligaste namnet är Garapa .

Pure sockerrör är ett mångsidigt växt, och dess bi-produkter kan hittas i livsmedel och produkter över hela världen. Det är en söt behandla, och en söt gröda för skördare, eftersom efterfrågan på socker är en evig en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.