Vad är Oyster Crackers?

Oyster crackers är lagom stora smörig crackers som vanligtvis erbjuds med måltider i nordöstra regionen av USA. Dessa små kex är nära förknippade med soppor och chowders, eftersom de absorberar vätska och samtidigt lägga till några crunch för textur och små smak av deras egna. Flesta marknader bära ostron kex, några i stora lådor och några i enda portion paket behålla fräschör. Besökare på middagsgäster och restauranger chowder har förmodligen också stött på paket med ostron crackers. I motsats till konsekvenserna av namnet, ostron kex inte i själva verket innehålla ostron. Ursprunget till namnet är oklart, krackningsanläggningarna kan alltså kallas eftersom formen är vagt antyder en musslor. Oyster crackers par också väl med skaldjur soppor och chowders, inklusive dem med innehålla ostron. Det är möjligt att crackers marknadsfördes ursprungligen som det perfekta komplementet till ostron, och att deras namn har utvecklats under åren. En traditionell ostron kracker är sexkantiga form och något svullet. Vissa företag gör runda helt uppblåst ostron crackers som starkt liknar skalad havsdjur. Det crackers är mycket skarpa och krispigt av tradition, och vissa versioner har små hål som gör att de ser ut som små vadderade kuddar. Andra ostron crackers kan ha veckad kanter, och alla versioner har en rik, smörig smak. Krackningsanläggningarna är också vanligtvis dammas av med salt. P

Crackers har gjorts i århundraden i många länder över hela världen, och otaliga recept på kex fördes otvivelaktigt till den nya världen som nybyggare i Amerika. Ursprunget till ostron krackningsanläggning verkar ligga i 1847, när en man vid namn Adam Exton införde crackers till Trenton, New Jersey. Först tog bara en bagaren upp trenden, medan andra snabbt följt efter när de insåg hur populärt det små kex. New England fortsätter att vara förknippade med ostron kex och flera av New England företag fortsätter att göra crackers för export över hela USA, inklusive det ursprungliga Trenton Cracker Company.

Vanligtvis är ostron kex kvar slätt så att de inte samverkar negativt med soppor de serveras i. Vissa bagare lägga saker som timjan, grön lök, eller exotiska kryddor såsom gurkmeja. Dessa ostron crackers kan lägga till lite krydda åt en vanlig soppa. Det crackers kan också användas i kryddat snack blandar, då de är belagda i smaksättning och bakas att fungera som fristående knapriga snacks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.