Vad är Normandie sås?

Normandie sås är en form av vit sås som är avsedd att kopplas ihop med fisk, även om det kan användas på andra livsmedel också. Som namnet antyder tar denna sås sin inspiration från regionen i Frankrike kallas Normandie. Det finns ett antal varianter av grundläggande Normandie sås som kan användas för att ta fram specifika smaker i en skål, gör sås extremt mångsidig, och det är också väldigt enkelt att göra, även för oerfarna kockar.

grundval av Normandie sås är velouté, anses vara en av "mor såser" av franska köket. En velouté sås görs genom sjuder lager med grädde eller ibland en Roux, en förtjockning blandning av mjöl och smör. När en grundläggande velouté behärskas, ett brett sortiment av såser kan produceras, med smaker från det söta till tårta. Gemensamma ingredienser i velouté omfatta schalottenlök, champinjoner, dragon, och paprika, men inte ofta ihop. En grundläggande Normandie sås ingår fiskbestånd, äggula, smör och grädde. Dessa ingredienser är sjuda ihop tills såsen tjocknar till en rik kräm som kan hällas över fisken som har bakat, stekt, grillad eller stekta, beroende på personliga val. Den gräddig sås har en mild smak av denna grundläggande form som kompletterar ett stort utbud av fisk, från lax till torsk. Den höga fetthalten i Normandie sås också förhöjer smaken på en maträtt och ger ett fylligare mouthfeel. En del kockar sjuda ingredienser såsom lagerblad, skivor äpple, eller schalottenlök i Normandie sås, och några recept samtal för tillsättning av cider och Calvados, en typ av sprit. Dessa ingredienser kan göra skålen verkar sötare, Tarter, eller mer intensiv, beroende på vad som tillsatts och hur mycket av den läggs till. När en fisk har sauced med Normandie sås, kan det vara garneras med ingredienser som persilja, citron, dill eller, beroende på personlig smak.

Förutom att serveras med fisk, kan Normandie sås användas för att klä andra livsmedel. Vitt kött som fläsk och kyckling kan gå långt med Normandie sås, kan till exempel, och såsen också användas på saker som biffar, även om rekommendationen av ingredienser för att stärka smak rekommenderas, eftersom såsen kan känna anemic med rött kött .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.