Vad är Molecular Foods?

Molecular livsmedel i allmänhet uppfattas som någon form av naturlig mat som har odlats från fröer som har genomgått en avsiktlig molekylteknik. Ofta är frön ändras så att det resulterande anläggningen kommer att vara mindre mottagliga för en rad faktorer som kan skada grödan. Molecular livsmedel kan också ändras för att öka smaken av en viss produkt, eller helt enkelt som ett sätt att säkerställa sunda grödor med hög avkastning.

De flesta av de metoder som används förändra livsmedel har att göra med att anläggningen härdigare. Manipulerade livsmedel kommer att bli mer motståndskraftiga mot ogynnsam väderlek, såsom torka eller en alltför stor mängd solexponering. Molecular livsmedel kan också kunna motstå mögel, mjöldagg och andra växtsjukdomar som kan orsaka en gröda att misslyckas. Det finns även exempel på ändrade mat som är utformade specifikt för att motstå ett angrepp av en lång rad insekter.

Det finns också exempel på molekylära mat objekt som är genomsyrade med en starkare smak eller arom än liknande sorter. Den förbättrade smak och lukt är ofta önskvärt för användning med frysta eller konserverade grönsaker, eftersom de tenderar att behålla mer smak efter tillagningen. Molecular livsmedel kan också vara konstruerad för att behålla mer färg under kokningen. När detta är fallet, presentationen av skålen kommer inte bara vara välsmakande utan även tilltalar ögat.

På vissa håll har termen molekylära mat använts för att hänvisa till den metod för matlagning, snarare än själva maten. Till exempel, om ett alternativ till traditionell matlagning metoder är anställd, till exempel användning av fusion matlagning, resulterande rätter kan förstås vara molekylära mat. De flesta kulinariska experter tenderar att tänka på molekylär livsmedel som genmodifierade livsmedel, snarare än mat som är beredd på ett icke-traditionellt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.