Vad är Mezzaluna Pasta?

Mezzaluna pasta är en typ av fylld pasta som görs i en halvmåne form, som namnet antyder: "Mezzaluna" betyder "halvmåne" på italienska. Denna grundläggande pasta formen är ganska vanligt, de flesta marknaderna sannolikt bära Mezzaluna pasta, och det är också möjligt att hitta den i restauranger. En mängd olika fyllningar och såser kan användas med Mezzaluna pasta, alltifrån vegan versioner till fyllig och krämig kött och ost inkarnationer.

Normalt börjar Mezzaluna pasta med en bas av ägg pasta som rullas ut och skärs sedan med en liten dö i runda former. Denna pasta tenderar att vara små, vilket kräver en delikat hand med fyllning att pastan inte överlastas. DAB för fyllning läggs på varje cirkel och sedan cirklarna viks över och veckad att säkerställa att de är förseglade. Den resulterande pasta kan kokas omedelbart, förvaras i kylskåp för ungefär en vecka, frysta i flera månader, eller torkade, beroende på personliga preferenser och de ingredienser som ingår.

Typiskt ingredienserna i fyllningen kokas innan de blandas och stoppade in i pasta. Detta säkerställer att de blir jämnt tillagade skapa en enhetlig struktur och säkerställa att det resulterande pasta är säkert att äta om det innehåller kött. Alla möjliga saker kan användas i fyllningar, som ost med olika smaker, kött, skaldjur, örter, grönsaker, svamp, och så vidare. De många olika fyllningar kan kopplas ihop med ett sortiment av såser, allt från fina såser citron kapris som kompletterar tryffel fylld Mezzaluna pasta till rejäla kött såser för ost-fylld pasta.

Mezzaluna Färsk pasta ska koka i en några minuter, det flyter vanligtvis till början av tillagningen potten när den är färdig. Torkad pasta kan ta upp till 15 minuter, följ anvisningarna paketet om du är osäker. Du bör också lägga en tanke till påfyllningen av pasta när man överväger en sås. Till exempel skulle en tung korv sås överväldiga Mezzaluna pasta fylld med skaldjur.

Du kan göra Mezzaluna pasta hemma mycket lätt. Börja med din pasta degen att välja, men för en del variation kan du även lägga till soltorkade tomater eller spenat i degen, särskilt om du vill göra vegansk Mezzaluna. Medan degen vilar, blanda ihop en fyllning, många italienska kokböcker har fyllningar i fylld pasta, och du kan också hitta dina egna. När fyllningen är blandad att smaka, rulla ut degen, skär den i cirklar, och börja mejsla pasta Om din Mezzaluna har svårt att hålla stängt, måla kanterna med ägg innan pressning dem tillsammans, uppmuntra ett företag Bond.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.