Vad är Macadamianötter?

Macadamianötter är rika, smakrika nötter hemma i världsdelen Australien, även om de också odlas på Hawaii. Dessa nötter gjort en viktig traditionell födokälla för infödda australiensare, som kallade dem Jindilli eller Kindal Kindal nötter. Macadamianötter finns på många marknader, även om de tenderar att bli dyrt. De är nästan alltid funnit skalade, vilket innebär att de noggrant måste förvaras så att de inte blir härsken. Flera leverantörer fartyg också macadamianötter direkt till konsumenterna. Den macadamia släkte omfattar åtta arter, varav två tillverka muttrar som är en livskraftig födokälla. John Macadam var den förste som beskrev släktet, och genom vetenskaplig konvention, det är uppkallat efter honom. Detta släkte med blommande träd finns i familjen Proteaceae, och de flesta av dem faktiskt producerar giftiga eller oätliga nötter. Macadamia träd med mat värde har odlats i över hundra år, och flera jordbrukare har producerat olika sorter med unika egenskaper som särskilt stor eller smakrika nötter.

aboriginska australier gjort macadamianötter en viktig del av sin kost, eftersom nötter innehåller rikligt med protein, tillsammans med ett sortiment av vitaminer och mineraler. Tidigt upptäcktsresande i regionen infördes till nötter, som de kallade Queensland eller Bush nötter i en hänvisning till den region där de hittades. Macadamianötter blev snabbt populärt objekt och flera exemplar träd importerades till Hawaii för odling på 1880-talet. Muttrarna är nu nära samband med Hawaii, med flera producenter makadamianöt starkt att marknadsföra sina produkter som klassiskt Hawaii. Den nötter växer i extremt hårda kärnor som är mycket svåra att knäcka öppna. Detta är en av anledningarna macadamianötter är så dyra, eftersom de är utmanande att skalet. När knäckt avslöjar skalet en elfenben färgad kärna som är rikt på olja med en smörig, krämig smak. Muttrarna kan ätas helt, rostade, eller mals till mutter smör. Många par macadamianötter med vit choklad i godis, och de kan också finnas i nötter blandar och andra efterrätter.

Eftersom macadamianötter är så mycket fett, Du bör kyla dem för längsta hållbarhet. Om den förvaras i rumstemperatur, får nötter härsknar. Försök att använda macadamianötter snabbt i båda fallen, eftersom de i allmänhet smakar bättre färsk. Toasting belyser också sin smak, att nötter toast macadamia, antingen rosta dem i en tung panna eller baka dem, vända dem då och då tills de blir gyllenbruna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.