Vad är Littleneck Musslor?

Littleneck musslor är medlemmar i Veneridae familj, en stor familj av blötdjur som omfattar många kommersiellt värdefulla arter. "Littleneck" är inte en taxonomisk klassificering, och folk använder det på olika sätt i olika delar av världen för att hänvisa till flera olika clam arter. Detta kan vara både förvirrande och irriterande, men de flesta musslor kallad littlenecks "har ett antal egenskaper som gör dem mycket lika på bordet, även om de finns i olika delar av världen.

Littleneck musslor är tvåskaliga blötdjur, vilket innebär att de har två delar skal med en mer eller mindre symmetrisk topp och botten. De är också i stort sett rund i formen, vilket kan jämföras med avlång ätbart blötdjur som soft-shell musslor. Skalet är oftast räfflade, ibland ganska djupt, och det är ljust grå med grön färg. Insidan av skalet hus den mjuka kroppen av mussla, som är omgiven av rinnande blod, musslor och andra blötdjur har en öppen cirkulationssystemet.

Folk har ätit olika blötdjur i århundraden, både rå och kokt och i ett stort antal recept. När det gäller littleneck musslor, folk håla för granater i tidvattenmiljön zoner eller flodmynningar, om musslor begrava sig i djup sand och lera, filtrering tidvatten för näringsämnen och nödvändigt syre. Musslor kan vara kokt, stekt, kokt, stekta eller rostade som en del av en fyllning i en större djur som en kalkon.

Littleneck musslor är också hårt skal, vilket innebär att deras skal är tydliga och tuffa att knäcka . Så kallade "mjukt skal" musslor har mer sprött skal som är föremål för brott, även om deras skal är långt från mjuk i traditionell bemärkelse. I vissa regioner i världen, människor hänvisar till små versioner av Islandsmussla musslor ( Mercenaria mercenaria ) som littleneck musslor. I nordvästra USA, som många kallar Stilla Venusmussla ( Prothothaca staminea ) en "gemensam littleneck. "

När det gäller att äta blötdjur, mindre ofta bättre, eftersom mindre mollusker blir mindre sega. Samma sak gäller med littleneck musslor, även känd som ångaren musslor, när du väljer littleneck musslor för att äta, titta för medelstora till små exemplar, snarare än att gå för den största musslor du ser. Musslor bör vara i livet vid köptillfället, innebär detta att deras skal kommer att nafsa stängda då utnyttjas. Helst bör du förvara musslor i kylskåp i ett durkslag eller en annan enhet som dränerar lätt, så att kroppsvätskor av musslor rinna bort snarare än ackumulera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.