Vad är Krokan?

Krokan är en fransk dessert som stapla grädde puffar i en konisk form och befästa dem tillsammans med en kola eller spunnet socker blandning. Desserten är oftast prydda med ett ytskikt av spunnet socker, choklad, sockrade nötter eller andra ingredienser, och den är avsedd att visas som mittpunkten i en tabell. Denna efterrätt har använts vid franska bröllop och fester i århundraden, och det serveras utanför Frankrike för att lägga till en fransk stil på en kvälls händelser. Det Krokan har en lång historia. Det tycks ha uppfunnits av franska konditor Antoine Careme i slutet av 1700-talet, då det blev mycket populär som en bröllopstårta. Många av de enskilda komponenterna, såsom grädde puffar datum till 1500-talet, visar en lång historia av fina bakverk i Frankrike. Detta bakverk hopkok är en i en familj av efterrätter kallas pièces montées, eller "monterad bitar. "A piece montée är en dessert som är omsorgsfullt gjord av ett sortiment av komponenter, och som syftar till att se ut som utsmyckade och festligt som möjligt. Dessa desserter är ofta så att utarbeta att människor tvekar att äta dem, och i vissa fall kan en bit montée faktiskt utformas särskilt för att vara pryd, inklusive icke ätbara ingredienser som vax eller kartong för att stödja strukturen.

Konstruera en Krokan tar flera dagar. Första måste bagaren göra profiteroles, även känd som grädde bloss, från choux bakelse fylld med bakverk grädde. Sedan ett spunnet socker eller sockerkulör glasyr måste vara beredda. Flera timmar innan Krokan skall delges, kocken försiktigt staplar grädde bloss, med spunnet socker, sockerkulör som murbruk att limma ihop dem och sedan utsidan av Krokan måste vara dekorerad. Det traditionella dekoration för en Krokan är spunnet socker glasyr dammas med kanderad mandel. Vissa bagare duggregn choklad över Krokan, eller lägga till mer exotiska ingredienser som kanderade blommor. Toppen av Krokan kan vara prydd med band och andra dekorationer. Slutresultatet är mycket krispigt, vilket förklarar namnet: "Krokan" betyder "sprickor i munnen. "

En av de största utmaningarna med en Krokan för gäster obekant med denna maten äter det med framgång. Historiskt var knäckt den Krokan öppna med en tung kniv eller svärd, och gästerna plockat bort profiteroles. I modern tid, får gästerna bara uppmuntras att dra Krokan isär med servetter i handen för att klara skärvor av glasyr och smulor från den profiteroles.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.