Vad är Hokkien Noodles?

Hokkien nudlar är runda äggnudlar som vanligtvis av medium tjocklek. Ofta förpackas och säljs i kylda förpackningar i etniska mataffärer och hälsokostbutiker, Hokkien nudlar är favorit alternativ för att ingå i röra stekta rätter liksom i flera sorter av soppor och förrätter kryddat med blandningar av kött, fisk och grönsaker.

Rätter som utnyttjar Hokkien nudlar finns i hela världen, med några av de mest populära recepten med ursprung i Malaysia, Singapore och Kina. Singapore är källan till ett mycket enkelt recept som kan framställas med hjälp av en wok eller en stor stekpanna. Använda Hokkien nudlarna som stek nudlar, Hokkien mee par The Noodle med yngre räkor, små avsnitt av fläsk och strimlad vitkål. Kombinationen är oftast kryddad med en liten mängd kalk och sambal chili. för en mer färgglad maträtt, Hokkien hae mee bygger på samma premisser. Rätten kombinerar Hokkien nudlar med risnudlar, kryddat med ett bestånd gjorda av räkor och torkade räkor. Vanligtvis är små bitar av kyckling eller fläsk också slängas direkt i kombinationen. Fisk kakor, olika bladgrönsaker i säsong, olika färgglada grönsaker, grön lök, och ett skott av kalk bildar slutprodukten. Ofta Hokkien hae mee ges en bild av sojasås och försiktigt kastade strax före servering. som ingrediens i soppor, Hokkien nudlar ger också en fin övergång från italienska typ pasta. Den rika smak av äggnudlar förstärks med tillägg av en rad olika kryddor, och inbäddat i en buljong som görs med en blandning av soja, kyckling eller nötkött buljong och ett urval av färgglada grönsaker. Soppan kan förbättras med hjälp av korn för en god vegetarisk maträtt, eller kokt kyckling eller nötkött kan läggas till soppan.

Hokkien nudlar, till skillnad från torkad pasta, bör kylas vid köp. Även om nudlarna har en relativt lång hållbarhet när den förvaras i kylskåp, många kockar som använder Hokkien nudlar rekommenderar regelbundet att nudlarna köpas inte mer än några dagar före användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.