Vad är Fettuccine pasta?

Fettuccine pasta är en populär italiensk pasta form som finns över hela världen på marknader och restauranger. Den långa band av pasta är lämpliga för en rad olika såser, även om de mest bekant används i fettuccine Alfredo. Förutom att vara tillgänglig färsk och torkad i butikerna, kan fettuccine pasta också lätt göras hemma. En pasta maskin kommer att kraftigt förenkla denna uppgift, även om det är möjligt att rulla degen för hand.

På italienska, fettuccine betyder "lilla band," och pasta verkligen ser ut som en hög med band på plattan. Det pasta kan också stavas fettuccini, beroende på tillverkaren, och det är nära besläktat med tagliatelle, en annan form av band pasta. Traditionella fettuccine pasta kommer i tjocka band som är tillräckligt robusta för att hålla lätta till medeltunga såser, särskilt tomat och såser grädde enligt praxis. Chunky såser kan inte klara sig lika bra, eftersom det klumpar tenderar att bosätta sig på botten av skålen, såvida de lätt kan plockas upp med pasta gaffel.

Torkat fettuccine pasta är vanligen tillverkat av durumvete, så den är tjock och mjuk när den tillagas ordentligt. Pastan är vanligtvis kokta al dente, så att återhämtningsförmåga dåligt tillagat vete bibehålls. Sedan band av pasta har en tendens att fånga och hålla ihop är det en utmärkt idé att kasta tillagas fettuccine pasta med smör eller olivolja för smörjning. Detta är särskilt sant med al dente pasta, som kan bli klibbig.

fettuccine Färsk pasta har en mycket ljusare, eggier smak. Det är särskilt populär på våren, och på fina restauranger som gör sin egen pasta. Vissa producenter berömmer sig om att göra skrämmande långa band av fettuccine. I detta fall kan ett enda band av pasta fylla upp en hel gaffeln med lätthet. Vanligtvis är en pasta sked serveras med fettuccine att göra det lättare att äta. Ingredienser som torkad spenat kan läggas till färsk pasta för en unik färg och antydan till smak.

är både färska och torkade varianter för att göra fettuccine Alfredo, en kvintessensen maträtt som lager fettuccine pasta i en tjock, krämig sås. För att göra skålen, kockar slänga nykokt pasta med grädde och en blandning av ostar såsom parmesan och Romano. Fettuccine Alfredo är typiskt färdig med generösa mängder färska mark salt och peppar. Grönsaker eller kyckling kan läggas till i skålen också, i vissa fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.