Vad är Fair Trade Coffee?

rättvisemärkt kaffe är kaffe som produceras och säljs direkt till konsumenten, utan att användningen av flera lager av organisationer mellan producent och konsument. Tyngdpunkten i ett rättvisemärkt kaffe arrangemang är att se till att producenterna, som ofta fungerar med en liten produktionskapacitet, få ett skäligt pris för sitt kaffe. Ofta är de jordbrukare som bedriver en rättvis handel arrangemang ordnar i kooperativ som klarar att hantera uppgifter distribution och marknadsföring.

En av de största attraktionerna i rättvisemärkt kaffe till köparna är det känt att producenterna får tillräcklig avkastning på sin produktion till ett anständigt liv, baserat på den lokala ekonomin. För personer som är oroade över de låga lönerna i samband med svältlöner och andra typer av organiserad arbetskraft i olika länder runt om i världen, väljer att köpa rättvisemärkt kaffe bara vettigt. Bruket att köpa enbart rättvisemärkta produkter är ett sätt att använda köpstarka konsumenter att se till att de små jordbrukare som odlar kaffebönorna se mer av det faktiska försäljningspriset.

Samtidigt, den lokala kooperativ som hjälper till att marknadsföra och distribuera kaffe tenderar också att använda en del av avkastningen att investera i det lokala samhället. Detta gynnar bönderna på flera sätt. Två av de viktigaste fördelarna inkluderar behöriga läkarhjälp och anläggningar samt uppbyggnad av skolor att bidra till att barn och vuxna har rimlig tillgång till utbildning inom deras egna grupper.

Miljömedvetna människor är ofta intresserade av rättvisemärkt kaffe, som de små bönderna i de flesta av de kooperativ som använder organiska material för att ge näring åt marken och skydda kaffe växt som bönor utvecklas. Frånvaron av starka kemikalier från växande processen hävdar vissa att producera en bättre smak, och tenderar också att ses som vänligare mot miljön i allmänhet.

rättvisemärkta produkter i allmänhet kaffe, även om det har blivit allt mer populärt att köpa bönor rättvis handel kaffe. I USA, många mindre livsmedelsaffär, lokalt förankrade kaféer, och även vissa trossamfund gör det möjligt att köpa handel kaffe. Ofta är detta ses som en del av sitt åtagande att skydda miljön, stödja rättvis handel för små odlare, och i allmänhet främja distribution av kaffe produkter som tillverkas utan användning av konstgödsel och bekämpningsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.