Vad är Concord vindruvor?

Concord druvor är en druvsort som utvecklats i östra USA under 19th century. Druvorna har ett antal användningsområden, och ofta förekommer i sylter, geléer, druvsaft, och godis. Vissa företag gör också viner från Concord druvor, även om vinerna tenderar att ha en aning mörk, mustig smak som vissa konsumenter ogillar. Concord druvor produkter är tillgängliga på många marknader, och de färska druvor kan ibland finnas till försäljning också.

Efraim Wales Bull utvecklade den första Concord druvor, efter omfattande odla en rad nya World druvor. Det är möjligt att han korsade hans druvor med gammaldags druvor, men i båda fallen utvecklade han en konsekvent, mycket kallt hardy druva som släpptes på marknaden 1854. Han kallade sin druvor efter Concord, Massachusetts, staden nära hans gård. Idag, Concord druvor som utgör nästan en tiondel av den amerikanska druva grödan.

Färgen Concord druvor varierar från lila till svart, och de har ofta en blek blomma. De har en syrlig, robust, något musky grape smak, och är inte alls lika söt som många gamla världen druvor. Skinn av Concord druvor är lätt bort, tenderar att halka ur frukten insidan, särskilt efter en kort blekning, och som alla druvor de växer i tätt klustrade stjälkar. Eftersom endräkt druvor är en mycket härdig, de odlas i många nordliga länder. En av de tidigaste kommersiell användning för Concord druvor var saft. I själva verket hade Concord druvor bland de första frukterna vara kommersiellt Juiced och pastöriserad så att de inte skulle jäsa, skapa en alkoholfri saft produkt. Concord druvsaft infördes ursprungligen som ett alternativ till nattvardsvin, men det spred sig snabbt till resten av folket också. De mörka, syrlig juice fortsätter att produceras i stora volymer, tillsammans med produkter som sylt och druva smaktillsats för sötsaker.

Den mörklila till svarta druvor har utmärkt näringsvärde eftersom de Harbor antioxidanter och nyttiga vitaminer och mineraler. Av denna anledning många konsumenter vill äta Concord druvor som rak bordsdruvor, när de finns tillgängliga. Osötad juice är också en bra källa till näring, eller de blandas med saften av sötare frukter för att göra en smakrik drink juice utan tillsatt socker. Concord druvor är också en bra vegetabilisk källa till kalcium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.