Vad är Castellane Pasta?

Castellane pasta är en boutique pasta från Italien, relaterade till familjen skal pasta. Förutom att vara populär i många delar av Italien, har pastan spridit sig till andra länder, särskilt Förenta staterna, där det kan finns i butiker som fokuserar på boutique och ovanliga pastarätter. Det är också möjligt att göra Castellane pasta hemma, även om en pasta mögel kommer att kraftigt förenkla processen. Den skalliknande formen gör också Castellane pasta väldigt mångsidig, och det är ett bra val av pasta att hålla -/mån i skåpet.

Formen Castellane pasta börjar som en enkel skal, men det är hårt lindad i en konisk form. Den yttre kanten av pasta är lätt räfflade, en struktur som ibland utförs med användning av smör paddla när pastan görs inte i en form. Som regel är Castellane pasta framställd av durumvete, vilket är den svåraste typen av vetemjöl, och det är ofta utformade för att torkas, snarare än ätas färska.

Ursprunget till namnet pastan är ganska intressant. Enligt Barilla Company, Italiens största exportör av pasta, var Castellane pasta ursprungligen känd som paguri, uppkallad efter en liten krabba hittas på stranden av Italien. Paguri pasta kom att kallas Castellane när någon upptäckte dess likhet med det långa, flytande kjolar bärs historiskt av kvinnor i den italienska domstolen. Kvinnorna draperad vanligtvis sina kjolar på ena sidan, och formen på kjolar förmodligen skulle ha liknat form av pasta. Således började konsumenterna en pastan Castellane , eller "slott invånare. " Eftersom pasta är vanligen görs med durumvete, har en robust struktur, särskilt när kokt al dente. Den inre ringar av pasta tenderar att vara uthålliga och spänstiga genom matlagning, till skillnad från andra skal, som tenderar att mjukna. Formen är också väl för en mängd olika såser, eftersom den kan stå upp för tung köttig såser och stödjer samtidigt känslig och enkla sådana. Man bakar också bra, eftersom det rullar bevara fukten.

När Castellane pasta görs med bra vete, har en rik, nötaktig smak som kan vara utmärkta slätt, eller med en liten mängd olja, smör, salt, peppar eller örter. Den nuttiness av pasta kan också komplettera ett sortiment av pastasåser, eller stå i chunky soppor. Eftersom det bakar väl, kan Castellane användas i stället för tankar eller makaroner i grytor och liknande bakade rätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.