Vad är Canton Noodles?

Canton nudlar är kinesiska nudlar som kokas och sedan torkas, vilket gör dem extremt snabb matlagning när kockar behöver använda dem. De är populära i rätter över hela Asien, särskilt i Filippinerna, och kan hittas i många asiatiska marknader. Många stir fries kräver Canton nudlar, eftersom de snabbt kan läggas till och de kommer inte att göra en stek fuktig eller blöt som nykokta nudlar kan. Normalt är Canton nudlar finns i torkade nudel delen av asiatiska marknader eller i specialbutiker.

Vanligtvis är långa äggnudlar användas för att göra Canton nudlar. Ägget nudlar kokas och sedan ringlade torka, skapar prydliga paket. Den nudlar kan vara platt eller rund, och varierar mycket i bredd. Efter att ha blivit helt torkade, Canton nudlar är förpackat i plast och förseglade till salu. De håller i en sval, torr plats för fyra månader eller längre, beroende på tillägg till nudel degen. Skulle nudlarna blir fuktiga, bör de kasseras, eftersom de kan utveckla mögel. Om du vill använda Canton nudlar, kan nudlarna snabbt dunked i varmt eller kokande vatten för att mjukna. Nudlarna kan också läggas direkt på en stek att laga mat. Om stek är torr, en liten mängd kan föras att lindra nudlar upp. En mycket populär filippinska maträtt, pancit Canton, görs med rör stekt Canton nudlar och en enkel sås. Många familjer har sina egna versioner av denna maträtt med varierande nivåer kryddor och ingredienser. Den snabba tillagningen nudlar kan också läggas till soppor och liknande asiatiska rätter som kan kräva nudlar. Kockar som glömmer att laga sin nudlar när de gör komplicerade Asiatiska snabbnudlar rätter, kan Canton nudlar vara mycket händig. Även Canton nudlar är asiatiska nudlar, de har inte enbart skall användas med asiatisk mat. Vissa kan vara smaksatt med smakämnen som inte funkar bra med västerländsk mat, men andra kan användas precis som vanliga äggnudlar i saker som grytan och kyckling nudelsoppa.

En del företag gör Canton nudlar med tillägg som squash och tång. Utöver att skapa en önskad smak, kan dessa tillägg gör också kantonen nudlar mycket mer näringsrikt. Men de kan förkorta hållbarhetstiden av nudlar, så alltid se till att läsa förpackningar och utgångsdatum noga när du arbetar med smaksatt Canton nudlar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.