Vad är Cannellini Bönor?

Cannellini bönor finns en mängd vita bönor populär i centrala och södra Italien, i synnerhet i Toscana. Andra namn på bönor omfattar vita SKÄRBÖNA och fazolia Bean. De liknar vita marinblå bönor eller haricots, som de kallas i Storbritannien. De stora vita bönor är ofta misstas för stora nordiska bönor, eftersom de två är så lika till utseendet. innan tillagningen, måste cannellini bönor sköljas grundligt. Kokt, är cannellini bönor fluffigt och krämigt. De är oftast kända för mjuk konsistens och nötaktig smak. I recept som kräver bönorna, kan substitutioner göras med stor norra eller vita marinblå bönor. I Toscana, bönorna ofta äts torkade istället för kokta. I andra delar av Italien, bönorna är ett populärt komplement till tonfisk och pastarätter med fjäderfä. I USA, vegetarianer använder ofta hjärtlig bönor som en fisk eller kyckling substitut. De kan hittas i hela USA och Storbritannien i minestrone soppor och olika sallader Bean.

Cannellini bönor finns i livsmedelsbutiker i både torkad och konserverad form. De kan köpas året runt i de flesta delar av världen. De bör vara jämnt färgad och glänsande, med en liten benvit färg. Liksom de flesta andra bönor, bör de förvaras i en lufttät glasbehållare för att bevara dem. En utmärkt källa för järn, magnesium och folat, en enda portion av cannellini bönor ger mer än 20 procent av det rekommenderade dagliga värden på dessa näringsämnen. De är också en bra källa till protein, som ger mer än 15 gram per portion. Andra näringsmässiga fördelar är bland annat den låga fetthalten och kalori räknas. Varje portion innehåller endast 225 kalorier och mindre än ett gram fett. Att förbereda cannellini bönor, måste de sköljas och blöt över natten. De kan tillagas i en tryckkokare i 15-20 minuter, eller kokt på spisen topp i 2-3 timmar. En kopp torkade bönor ger cirka tre koppar kokta bönor. Efter inledande förberedelse, kan de läggas till soppor och grytor, serveras kryddat med salt och peppar, mosad eller och används som pålägg på kex och smörgåsar. De kan också användas för att göra en vit böna chili.

ska Kokt cannellini bönor förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet för att förhindra uttorkning. Om det inte används inom 3-4 dagar, kan bönorna frysas för senare användning. De torkade bönor har en mycket lång hållbarhet, så det är inte nödvändigt att koka mer än vad som kan användas i några dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.