Vad är Brännässla Te?

Brännässla te är ett naturläkemedel folk rättsmedel används för att behandla artrit smärta, anemi, allergier, andningsproblem, hudåkommor, samt att avgifta blodet. Det kan användas för att hjälpa till att sänka blodsockret, förbättrar matsmältningen, och även för att lindra symtomen av en förstorad prostata. Brännässla te kan framställas med torkade Brännässla blad, ofta tillsammans med andra örter.

Urtica dioica, eller brännässla, är en flerårig blommande ört hemma i Nordamerika, Europa , Asien och norra Afrika. blad och stjälkar är håriga, och några av de hårstrån producera en stickande känsla som kan pågå i upp till en vecka vid beröring. Reaktionen är smärtsamt och orsakar inflammation, som liknar en BISTING. Brännässla te har använts som ett folk åtgärda i många kulturer i humdreds år. Bladen är ibland appliceras på huden som ett botemedel mot artrit smärta och hudirritationer som eksem, eller används i schampo för att stimulera hårväxt.

Försiktighet bör iakttas vid insamling av brännässla grund av smärtsam allergisk reaktion kan producera. Men, matlagning och torkning växten bort sin förmåga att sticka, så torkade Brännässla blad kan hanteras utan fara. Med torkad brännässla blad, kan man förbereda sin egen brännässla te, men preblended teer med brännässla finns också tillgängliga. Vissa örter som kan ingå i brännässla te är maskros, nypon, hästsvans, alfalfa, hibiskus blommor, citrongräs, rödklöver, citrongräs och pepparmynta. Örter kan väljas för sina medicinska egenskaper samt för deras smak.

Brännässla te, liksom de flesta Theraputic örtteer, bör doppats i kokande vatten i minst tio minuter, och konsumeras på en full mage. Använd en eller två matskedar örter per kopp vatten. Brännässla finns också i kapslar, tabletter och tinkturer, och roten till anläggningen används ibland liksom bladen.

Brännässla te har en diuretiska effekt, stimulerande urinering, och ökar blodcirkulationen. Av dessa skäl är det inte rekommenderas för personer med hjärt-eller villkor njure, eller för dem som tar medicin högt blodtryck, blodförtunnande medel, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) t. ex. acetylsalicylsyra och ibuprofen. Som med alla tillägg, är det viktigt att tala med din läkare innan du påbörjar en behandling med brännässla te.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.