Vad är Boston Cream Pie?

Boston Cream Pie är paj, men det är ganska gott om du är ett fan av choklad desserter med en krämig center. Desserten är faktiskt en tårta, vanligtvis en enda runda lager av gyllene kaka, pund kaka eller vit kaka, delad på mitten och fylld med vaniljsås. Det översta lagret av kakan placeras tillbaka på puddingen fyllt mitten och tårtan är täckt med en tunn eller tjock choklad glasyr. Glasyren ska smakfullt droppa in på sidorna av kakan. De tidiga inspiration till Boston Cream Pie troligtvis var en mid 19th century recept på en efterrätt som kallas pudding paj tårta. Ironiskt nog publicerades receptet i en New York och inte en Boston tidningen, och receptet föreslog inte den dekadenta lagret av choklad. Istället toppas bara med strösocker. Det skulle kunna göra ett bra alternativ om du vill tjäna detta gräddig tårta till dem som inte kan äta choklad. Det choklad på toppen av kakan krediteras Harvey D. Parker, som öppnade Boston en restaurang som heter Parker House Restaurant. Hans restaurang fanns med en kaka som kallas Chocolate Pie, som liknade den som beskrivs i New York tidningens recept. Det är oklart exakt när kakan hette slutligen Boston Cream Pie men mest mat historiker avsluta detta skedde någon gång före slutet av 19th century.

Boston Cream Pie är en populär efterrätt, och är ganska lätt att göra. Det är också lätt att hitta premade versioner i din livsmedelsbutik, antingen i frysen avsnittet eller nybakade av din butik bageri. Princip skillnader i hur tårtan görs kan omfatta om choklad topping är en tunn glasyr, eller en tjockare ganache göras med smält choklad och grädde. Några recept föreslår också förenar vaniljsås, vanligtvis en majsstärkelse baserad vaniljkräm med grädde, för en fluffigare centrum.

Du hittar även varianter av Boston Cream Pie att liknar den ursprungliga puddingen paj kaka. Massor av bagerier göra en vaniljkräm och jordgubbar version toppad med florsocker när jordgubbarna är i säsong. Du kan göra egna varianter hemma genom att ändra smak av interiören vaniljsås, typ av kakan, eller ändra toppen glasyr. Till exempel, toppad butterscotch vaniljsås med choklad skulle likna en black and tan fruktglass, eller du kan använda choklad sockerkaka istället. Men gjort är Boston Cream Pie säker på att bli en hit, bara glöm inte att kyla den sedan vaniljsås kan förstöra om de tillåts sitta vid rumstemperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.