Vad är Black Bean Soup?

Native till Amerika, har svarta bönor varit en populär latinamerikansk mat i tusentals år. Människor över hela världen upptäcker att svarta bönor inte bara smakar bra men är en utmärkt proteinkälla. En av de vanligaste sätten att tillaga svarta bönor finns i svart bönsoppa.

Svart bönsoppa är en billig och utsökt sätt att föda många människor på en gång eller bara göra ett mellanmål för dig själv. Lättheten och mustiga smak av svarta bönsoppa har gjort den populär inom många områden, särskilt vid kallt väder. Att göra 8-10 portioner svart bönsoppa, skölj ett pund (454 g) svarta bönor, efter sortering igenom dem och ta bort alla stenar eller annat skräp. Lägg bönorna i en kastrull, täck dem med kallt vatten, och föra dem till en böld. När bönorna börjar koka, kommer de också börja skum. Efter indrivning av skum, tillsätt en tärnade lök och en halv till en finhackad vitlöksklyfta, efter smak. Nästa, sänk värmen och koka blandningen tills löken blir mjuk, eller ca 15 minuter.

Nästa steg i att göra en läcker svart bönsoppa är att lägga till en 16 oz (454 g) burk skalade tomater, saft och lite hackad koriander. Mängden koriander beror på hur starkt du vill att smaken att visa upp i din soppa. För extra krydda, kan hälften av en mosad eller malet chipotle Chile läggas. Rör om bönorna då och då.

Fortsätt att koka bönorna på svag värme i en timme. Efter en timme, lägg till en nypa salt och koka i ytterligare 30 minuter. Smakar soppan och lägg till mer koriander eller salt som behövs. Svart bönsoppa kan serveras med gräddfil och riven ost på toppen, eller helt enkelt av sig själv.

Svart bönsoppa är populära bland barn och vuxna. Det är mycket ekonomiskt, eftersom beståndsdelarna kan vanligtvis hittas för ett billigt pris, och dess smak inte lida om receptet är fördubblats, tredubblats, eller fyrdubblats. Försök att göra ett parti av svart bönsoppa nästa gång du kommer att ha en massa folk över mdash, det kommer att uppskattas av alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.