Vad är Betning Kryddor?

Betning kryddor är en blandning av kryddor som används för att ge smak till kött eller grönsaker under betningsprocessen. De är vanligtvis förpackas tillsammans i cheesecloth eller en liten påse och tillagade med betning blandningen. Vanligtvis är det kryddorna bort efter kokning snarare än åldern med lurigt. De ingredienser som används för att göra en inläggning krydda blandningen är mycket varierande, med många recept som påstår sig vara traditionell eller autentiska. De flesta amerikanska och brittiska sorterna omfatta koriander, senapskorn, kryddnejlika, kanel, ingefära, lagerblad och svartpeppar. Indian betning kryddor ofta också använda gurkmeja, kardemumma, och chilipeppar. Att göra en grönsak ättikslag med betning kryddor, koka tills grönsakerna anbud och sedan rinna av. Refill din matlagning gryta med vinäger, salt och socker och din betning Kryddblandningen och koka grönsakerna igen i 10-20 minuter. När tillräckligt svalt, häll steriliserade burkar och förslut. Var noga med att ta bort betning kryddblandning innan Jarring det lurigt. P

Betning kryddor kan användas på många andra sätt, för alla recept som kräver extra krydda. Göra kryddad vinäger och olivolja, tillsätt en påse med din favorit mix till flaskan för två eller tre dagar och sedan kasta. Låt kryddor puttra med soppa eller gryta, de kan lägga djup smak på hemgjord soppa, men kan också sparka smakerna av konserverad soppa upp. Använda när du gör chutney, eller lägga till en söt version innehåller kanel, kryddnejlika, kryddpeppar, ingefära, kardemumma och muskot, när matlagning ner frukt för hemgjord kryddas Plum gelé eller sylt. I de flesta recept är infusion av kryddor tillräckligt länge för att ge smak och djup att de viktigaste delarna, men tillräckligt kort för att förstärka, snarare än övermannar, skålen. Betning kryddor kan användas för att få ut subtila smakerna i kött som kanin och vilt. Det är underbart för grytor, eftersom det ger receptet nog smak för att matcha sin hjärtlighet. Du kan köpa färdigförpackade betning kryddblandningar i de flesta livsmedelsbutiker, men det kan också vara roligt att göra din egen. Eftersom blandningen har så många användningsområden, kanske du vill göra en stor burk att hålla till hands hemma. För hemmabruk kan du kasta kryddorna i hur du vill, men du kan även lager kryddorna försiktigt i en tydlig glasburk och tillsätt flera stycken cheesecloth att betning kryddor en vacker och användbar gåva. Håll korrekt förslutna så att kryddorna kommer inte att förlora sin styrka, och överväga något krossning eller grillas den del du behöver för omedelbar användning för att frigöra smakerna.

Experimentera med betning kryddor är definitivt uppmuntras. Om du inte vill göra en stor sats av kryddblandning, kan du enkelt kundanpassa små portioner till skålen du gör. Forskning som smaker går vanligtvis tillsammans för att få idéer för blandningar, eller kasta försiktighet till vinden och prova allt låter bra tillsammans. Använda betning kryddor kan vara ett bra sätt att lära sig om smak kombinationer, och kan lägga till helt nya nivåer av smak på allt från mormors ättikslag recept på din favorit soppa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.