Vad är Bambuskott?

Bambuskott är ätliga ny tillväxt skördats från bambu anläggningen. De är mycket populära i köket i många asiatiska länder, och har använts i länder som Kina i århundraden. Även bambuskott sällan förekommer i västerländska rätter, många västerlänningar känner till dem, eftersom de ofta används i asiatiska restauranger. Asiatiska marknaderna bära ofta färska bambuskott, som måste förberedas noggrant innan de kan användas. Konserverade och frysta skott finns också tillgängliga och oftast färdiga för användning, även om de inte är lika smakrika.

Bambu är en vedartade gräs i familjen Poaceae . Plantorna odlas ofta för prydnad, och skogen är också användbar för olika hushållsvaror. Som bambu växer, det blir svårare och utvecklar en rad leder. Eftersom bambu är så snabbt ökar, är det en bra hållbar källa av obehandlat trä för saker som papper och möbler. Bambuskott är väldigt unga tillväxtföretag av bambu växt, vanligen skördas innan de är två veckor gamla. Skotten har ett tufft yttre, men ett anbud inre kärna med en svagt söt smak. Att förbereda färskt Bambuskott för matlagning, är de yttre lagren skalade av att avslöja kärna, som är typiskt skuret i tunna remsor. De bambuskott är parbroiled att ta bort deras naturliga bitterhet, och då de kan användas i matlagning. Även om det inte nödvändigtvis är skadlig att äta dåligt tillagat bambuskott, de är vedartade, bitter, och svårt att smälta, vilket gör dem till slut ganska otillfredsställande. Canned bambuskott är parbroiled före konservering, så de behöver ingen särskild behandling innan de används.

Många asiatiska recept införliva bambuskott. De visas i soppor, dumplings, och rör frites. Det finns en något krispigt spröda konsistens bevaras genom matlagning som komplimanger rätter med ett sortiment av grönsaker och kött. Bambuskott kan också vara betad och användas som garnering, som är speciellt vanligt i Kina. Strimlade färska bambuskott kan visas släta på sallader och snabbnudlar rätter också.

Inte alla arter av bambu producera goda ätbara skott. Några av de bästa valen är stora nod, jätte timmer, söt skjuta och röda bambu marginal. Moso-chiku bambu också används för att producera ätbara skott. Många av dessa sorter är också lätt att odla och attraktiv att titta på, för kockar som vill kunna använda bambuskott färskt från trädgården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.