Vad är Balsamvinäger?

balsamvinäger är en tjock, doftande vinäger tillverkade av rena och ojäst juice av en druva som kallas "måste". Även olika sorters druvor kan användas för att skapa balsamvinäger, det Trebbiano druvor, hemma i Modena, Italien, är den vanligaste. Andra sorter av druvor som ibland används för att tillverka balsamvinäger omfattar Ancellotta, Lumbrusco och Sauvignon. är Ättika framställs genom oxidation av en jäst vätska. Denna vätska kan innehålla juice, cider, malt och andra. I de flesta fall, kallas ättiksyra bakterier-ibland med cellulosa i form av ett slem mor ättika mash; tillsätts, som oxiderar vätskan, som producerar vinäger. Historiskt var balsamvinäger inte oxiderat, utan var istället en typ av druvsaft minskning. Moderna versioner, dock oftast framställs som andra vinäger.

Mest gourmet balsamvinäger långsamt lagrats på träfat. Varje tillverkare har sin egen process och formel för åldrande ättika, flytta den från en typ av trä fat till ett annat för att skapa sin egen signatur smak. Några av de mer vanliga skogen för att göra fat är ask, körsbär, ek, enbär och kastanj.

Processen att balsamvinäger börjar man kokar druvsaft tills det blir en tjock sirap. Det är sedan överförs till träfat att starta åldrande. Bakterierna läggs, som oxiderar juice och omvandlar den till vinäger. Detta kan ta från 6 månader till flera år. Den balsamico vinäger säljs i genomsnitt matbutik är förmodligen bara i åldern under några månader i rostfria ståltankar.

balsamvinäger kan användas i matlagning eller som en syrlig dressing. Detta fruktig ättika används ofta som ersättning för matlagning viner eftersom det ger liknande smakämnen. Det är vanligt tillagad med kyckling eller stekta grönsaker. Balsamisk vinägrett förband kan också innehålla olivolja och kryddorna som basilika och vitlök. Balsamvinäger kan också tillsättas i livsmedel, såsom spenat, efter tillagning för att skapa en unik smaksättning.

För balsamvinäger recept helt enkelt skriva "balsamvinäger recept" i en sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.