Vad är Avgolemono Soup?

Avgolemono soppa är en traditionell grekisk soppa med kyckling buljong, ris eller orzo, ägg och citronsaft. När du väl gjort, har en rik citrus smak och en nästan krämig konsistens med ägg. Soppan kan serveras varm eller kall, som en liten förrätt eller som en stor skål med uppvärmning, tröstande soppa på en kall dag. Många grekiska restauranger erbjuder avgolemono soppa, och det kan också lätt göras hemma. Hem kockar också kan justera ingredienser vrider på grundreceptet.

Basen i avgolemono soppa är kycklingbuljong, och det lönar sig att använda en hög kvalitet lager. Du kan göra kycklingbuljong hemma om du råkar ha en del av en stekt kyckling hängande runt, eller du kan köpa den i affären. Leta efter en kycklingbuljong göras med grönsaker, om du kan, eftersom det kommer att få en fylligare smak, om du lagar mat för vegetarianer, använder ett rikt grönsaksbuljong, och försöka hitta en låg salthalt buljong, om möjligt, vilket kommer låta de naturliga kyckling och smakerna citron i soppan för att komma igenom. Om du planerar att använda små pasta som orzo i din soppa, kock och dränera dem medan du värmer beståndet, så att de är beredda att blanda inDu kan också koka ris i samma pott så du kommer att använda för buljongen göra avgolemono soppa lätt-pot-affären. Cook en halv kopp ris per sex koppar buljong du tänker använda, och häll buljongen rakt över det kokta riset att värma den. Som buljong kommer till temperatur, vispa samman två ägg, och Häll i en liten mängd varm buljong, whisking det tillsammans med äggen att förhindra ystning. Lägg sedan till äggsmeten tillbaka i buljong och ris blandning, tillsammans med saften av två citroner och salt och peppar. Servera avgolemono soppa omedelbart med garnishes att smaka.

Några vanliga varianter på avgolemono soppa lägga klippt dill eller bitar av kyckling. Du kan också skapa en sås med avgolemono av en blandning av kyckling buljong, citron och ägg men inget ris och låta blandningen tjockna upp med hjälp av majsstärkelse. Såsen kan hällas över bräserad grönsaker, pasta och korn för extra smak. Denna soppa är snabb och ganska lätt att göra, vilket gör den ett bra komplement till den repertoar upptagen kockar. Du kan också intresse unga gäster i avgolemono soppa med hjälp av små pasta som miniatyr flugor eller alfabet pasta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.