Vad är Armoniche Pasta?

Armoniche pasta (uttalas Ahr-moh-NEE-kay) är en durumvete pasta i form av vågformade halv volanger krökt kring en mjuk cylindrisk kärna. Liknande storlek och form till radiatore liknar armoniche pasta litet munspel. Som medelstora till stora, ruggig nudel är armoniche pasta utmärkt för servering med hjärtlig såser och pasta sallader. Veck fånga ingredienserna i en mer påtaglig såser, så det är lämpligt för servering med chunky Bolognaise, champinjoner, puttanesca och andra grovt texturerat såser.

Durumvete används för att producera armoniche pasta är en av de hårdaste vete. Dess höga proteinhalt och hög gluten innehåll är idealiska för pasta, bidra elasticitet och fasthet bita. Den gula frövitan av durumvete, mals till gryn, pasta ger sin karakteristiska blek guld färg. När du väljer torkad pasta, leta efter pasta utan sprickor eller ljusa eller mörka fläckar. Färgen skall vara enhetlig guldgult. Sprickor i pastan kan leda till att bryta isär under tillagningen. Armoniche pasta har vågiga volanger. Även om volanger kan vara jämn eller ojämn i storlek, att säkerställa jämn matlagning, pastan själv borde vara relativt enhetlig.

Armoniche pasta kan finnas i rött, grönt och andra färger. De färgade pasta framställs genom tillsats av vegetabilisk puréer som tomat och spenat. Färgad pasta är särskilt intressant i kall pasta sallader. att laga armoniche pasta och andra torkad pasta, använd en tillräckligt stor pott för att tillgodose önskad mängd pasta. En fullsatt pot kommer att resultera i klibbig, klumpgranulat-tillsammans nudlar. En stor, är lång BULJONGKITTEL idealisk för tillagning av större mängder än 1 £ (455 g) pasta på en gång. Fyll krukan inte mer än tre fjärdedelar med vatten. När vattnet kommer till en koka, tillsätt salt. En bra tumregel är 5 kannor (4,7 l) vatten och 1 msk (18 g) salt per 1 £ (455 g) pasta. Lägger inte olja i vattnet.

Var noga med att följa paketet riktningar vid matlagningen. Armoniche pasta, liksom alla pasta, bör kokas bara tills al dente , eller "till tanden. " Inte gör misstaget att överkokning. Armoniche pasta är bäst när det är mört, men lite fast ändå, gör det möjligt att stå upp med vikten av såsen det serveras med. Överkokning pastan kommer att resultera i en obehaglig grötig konsistens.

Pasta är som bäst när kokas strax före servering, men det är möjligt att förbereda detta i förväg. Om du vill laga mat och hålla pasta för mer än ett par minuter, helt enkelt förbereda enligt ovan, dränera väl, kasta med lite olivolja, och häll i en stor återförslutningsbar plastpåse. Förvaras i kylskåp. När du är redo att använda, doppa i kokande vatten i en minut eller tills uppvärmd igenom och avlopp. Var noga med att inte koka för länge eller pasta blir stärkelserika och överkokt.

Om tjänar på en gång, dränera armoniche pasta och kastar med sås. Inte skölja pasta. Den naturliga stärkelse i pasta hjälpa såsen att följa lättare för vågiga volanger. Av samma skäl, såvida inte beredning pasta i förväg, undvika att olja eller smör innan du lägger sås. Oljan kommer att göra volanger av armoniche pasta "hal" och sås kommer inte att hålla fast också.

Torkad pasta som förvaras i en sval, kommer torrt bo bra för ungefär ett år. Okokt färsk pasta måste kylas och användas av utgångsdatumet på förpackningen. Hemgjord färsk pasta bör förvaras i kylskåp och användas inom 3 dagar, fryst upp till en månad, eller torkas och förvaras på hyllan som torkad pasta. När kokta, måste pasta kylas och bör konsumeras inom 3 till 5 dagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.