Vad är Angel’s Share?

Processen att jäsa druvsaft till vin eller brännerier majs mäsk i whiskey kan vara komplicerat. I början finns det en hel del uppståndelse som ingredienser för en mäsk blandas eller saft utvinns ur druvor. Vid något tillfälle, dock går processen mycket långsam och genomtänkt fas, som det nya jästa vinet ålder eller mäsken omvandlas till alkohol. Det är på denna punkt ett fenomen som kallas Angel's andel först kommer in i bilden.

Många destillerad sprit och vin är nästan odrickbart efter deras sockerhalt har jäst till alkohol. När det gäller destillerad sprit, får den alkoholhalt på ett "nytt" parti nästan 190 bevis eller bättre, och smaken av drycken skulle inte vara mycket tilltalande. Att minska andelen alkohol och att intensifiera de subtila smakerna av vin eller destillerad sprit, producenter lagra ofta sina produkter på ekfat. När det gäller destillerad sprit, såsom whiskey, är stängerna på ekfat ofta är starkt förkolnade före montering.

Under tiden har några av alkoholen sipprar genom säden av ek stavar och avdunstar i det fria. Det avdunstar alkohol kallas Angel's Share, anspelar på tron att skyddsänglar titta på produkten som det åldras. Fat av vin eller destillerad sprit får stanna staplade i stora lager i flera år, var och en gör sin egen Angel's Share över tiden. Självfallet dessa lager fyllt med ekfat och åldrande sprit kan vara ganska välluktande.

Trots att mycket beror på material och metoder som används för fat-making, många vin och destillerade producenter anda uppskattar att Angel's Share alkohol förlorade varje år är omkring 2% per fat. Detta innebär att en destillerad whisky lagrad i en ek fat för 7 år kan förväntas förlora 14% av dess totala alkoholhalt. Grund av Angel's Share, en tidigare odrickbart ren sprit kan mogna till en mer tilltalande 86 bevis över tiden. Viner lagras i ekfat får inte kräva nästan lika mycket lagring tid, men Angel's Share fenomen kan minska mängden alkohol räcker för att ge vinet mer subtila smaker och texturer för att dyka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.