Hur ska jag Grill Chicken?

När du grilla kyckling, vill du välja vilken klippa du vill laga mat. Även om du kan grilla ben kycklingbröst, benfria tenderar att laga jämnare, eftersom ben absorberar värme. Men oavsett om du väljer ben eller utan ben, är skinless kyckling alltid ett hälsosammare val. Tvärtemot vad många trodde, att ta bort huden efter tillagning ger dig samma hälsofördelar som börjar med kyckling utan skinn.

Sedan måste du välja att grilla kyckling med gas eller kol grill. Gas grillning ger dig enkelheten att kunna grilla inomhus eller utomhus, förmågan att värma upp grillen snabbt, liksom minimala städa. Charcoal grillning, däremot, ger dig den rökiga smaken av en öppen eld, vilket är nästan omöjligt att replikera med gas. Om du väljer att grilla med kol, behöver du kol och tändvätska.

Om två timmar innan du börjar grilla kyckling, måste du prep köttet. Låter kycklingen marinera i marinad som du väljer i över en timme kommer att ge bäst resultat. Den marinering tid används för att packa kött med smakrika juicer som kommer att stanna kvar när köttet är från grillen. Gå inte alltför salt marinader när du grilla kyckling, eftersom de tenderar att dra ut fukten ur kött, alltså torka ut.

Whisking balsamvinäger, en touch av olivolja, och brun senap med en nypa timjan, gör en smakrik, syrlig och frisk marinad som du kan göra hemma på mindre än fem minuter. En butik köpte italiensk dressing kommer också att leda till smakrik, saftig kyckling. Om du väljer att använda teriyaki sås, vara medveten om att teriyaki höga sockerhalten är benägen att bränna. Också, om du väljer BBQ-sås, inte tillämpas förrän strax innan du tar bort kycklingen från grillen. När köttet på grillen, är det viktigt att sakta koka så att det inre att laga mat ordentligt innan du helt kock utsidan. För att göra detta, att hålla kycklingen i ytterkanten av grillen, bort från extrem hetta. När centrum är kokta helt, kan du flytta kyckling till hög värme för en slutlig sear på ytan nivå. Var inte rädd för lite bränna! Om du är osäker om din kött är genomkokta, ta en gaffel och en kniv och skar en skåra i den tjockaste delen av kycklingbröst. Om köttet exponeras är vit, du är bra att gå. Om oskyddat kött visar några rosa, måste köttet fortsätta matlagning.

Grillad kyckling är den perfekta sommaren middag eftersom det är lätt och mångsidig. Men när du grilla kyckling, måste du hålla renhet i åtanke. Rengör alla ytor som okokt kött kom i kontakt med, samt bestick. Också se till att köttet är genomkokt. Om du är säker på att båda dessa försiktighetsåtgärder, du kommer mer än sannolikt undvika farliga bakterier som salmonella.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.