Hur länge lever Kryddor Keep?

Kryddor, både hela och mark, har en hållbarhetstid, även om det är längre än vissa människor kanske tror. Kryddor går inte dåligt i den meningen att bli härsken eller förstörda, men de förlorar potens och komplexa lager av smak. När kryddor förlora sin makt, bör de kasseras och ersättas med nya celler. Helst försöker köpa kryddor hela och mala dem, eftersom du inte vet hur länge malda kryddor har lagrats i ett magasin eller butik.

Hela kryddor kommer att hålla längst, eftersom de inte har knäckt eller mark, utsätta flyktiga föreningar som utgör deras smak till luften. De kan pågå upp till fyra år i en lufttät behållare i en sval, torr plats, och väl hålla ännu bättre i mörkret. Extremt starka kryddor såsom hela kryddnejlikor, kanel, peppar och kanske ännu längre. Du kan säga att hela kryddor är för gamla för att använda när de har förlorat sin arom.

malda kryddor har kortare hållbarhetstid, vanligtvis mellan två och tre år. De bör också lagras i en sval, torr plats i lufttäta behållare. Att avgöra om malda kryddor är fortfarande användbar, försiktigt skaka behållaren med locket på. Ta bort locket efter en stund och lukt behållaren, för att se om de rika doften av kryddor är fortfarande närvarande. Om malda kryddor har sjunkit i kvalitet, kan du använda fler av dem i ett recept, med omsorg, eller toast dem att uppdatera smak. Till kryddor toast marken, använd en stekpanna gjutjärn eller en tung kastrull på medelvärme, gungade kryddorna jämna mellanrum för att fördela värmen, och använda dem omedelbart.

Torkade örter håller kortare tid eftersom de är mer känslig. De flesta kryddväxter varar mellan ett och tre år. Test kryddväxter genom att krossa dem lätt i handen. Om örter fortfarande luktar, de är bra, även om färgen har förändrats. Om ingen lukt stiger efter krossning, kassera den gamla örter.

Du kan förlänga livet på dina kryddor genom att lagra och hantera dem väl. Kryddor gör inte bra i extrem värme, så att inte lagra dem direkt ovanför spisen. De håller också dåligt i kylan, så frysning dem är inte tillrådligt. När man använder kryddor i matlagning, före mäta dem, snarare än hälla dem över en varm tallrik. Ångan skadar kryddor, och om din hand underklänningar, kan du förstöra skålen. Också alltid använda rena redskap torr mätning när doppas ner i behållare av kryddor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.