Hur bör jag förvara kaffe?

Förvara ditt kaffe på rätt sätt är en av de viktigaste stegen för att bevara smak och färskhet. Air exponering är den främsta orsaken till förlust av kaffe smak, följt av fukt och ljus. Värme kan också skada friskhet kaffe i vissa fall. Det viktigaste du kan göra för att bevara kaffe ordentligt är att förvara den i en lufttät behållare. Keramik eller metall är ett idealiskt lagringsmedium så länge du håller behållare i en sval, torr plats. Om du har några containrar på sidan, använda Tupperware eller Ziploc påsar. Glas är en stor lagringsmedium, eftersom den inte behålla lukten, men man bör komma ihåg att hålla glasbehållare inne i ett köksskåp i stället disken, så att kaffet inte utsätts för ljus.

Kyl ditt kaffe varje dag är ingen bra idé, eftersom fukt som kommer att utgöra från att flytta paketet i och ur frysen skulle troligen leda till försämring. Freshly rostat kaffe kommer att pågå under cirka två veckor innan smaken börjar försämras, så det är viktigt att inte köpa kaffe i stora mängder. Kaffe kan förvaras i frysen så länge du dela upp det i små plastpåsar och ta en i taget för användning. Flytta samma väska i och ur frysen är återigen ett recept för katastrof, kondensering på insidan av påsen på grund av temperaturväxlingar, vilket gör att kaffet blir inaktuella snabbt. Kaffe stannar färska längre än hela bönor i frysen, så håll detta i åtanke när de handlar. Om du redan har en stor mängd kaffe och behovet av att bevara den, är frysen det bästa alternativet. Se bara till att behållaren är lufttät och ingen fukt kommer in i påsen.

Slutligen, vid lagring av kaffe, också ihåg värmekällor: spisen, en utomhus vägg, och även solljus som kommer in från fönstret. Välj ett köksskåp borta från direkta värmekällor och kolla ibland för att se till att området inte är för varmt runt kaffe behållaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.