Hur är Kelp används som livsmedel?

Kelp är en typ av alger som har en rad användningsområden inom livsmedel, framför allt i asiatisk mat. Det kan också behandlas för att utvinna användbara ämnen som alginat, som används som förtjockningsmedel i olika kommersiellt producerade livsmedel. Kelp kan köpas i många olika former, från färsk till torkade, och det är också en komponent ingrediens i ett sortiment av livsmedel. I vissa fall kan behandlas i en maträtt vara på den medföljande kelp, medan i andra fall Kelp är en extra ingrediens, och konsumenterna kanske inte ens märker det.

Termen "kelp" är generisk för bruna alger i Laminaria släktet. Kelp växer i stora skogar under vattnet som ger mat och husrum till ett sortiment av marina organismer, och blåstången har också traditionellt skördats av människor som föda grönsak. Kelp har andra användningsområden också, det kan brännas för att producera en aska som används vid kom tillverkningsindustrin, och det även kan användas i gödselmedel blandningar. Eftersom Kelp är rik på jod, är det också ett bra komplement till människans kost.

Mest vanligt, kelp skördas och torkas så att det kan förpackas, transporteras och förvaras lätt. Torkad kelp kan användas som en garnering rehydrerad, och läggs till mat som soppa och grytor, eller grunden med deg för crackers och andra snacks. Den populära japansk mat kallas nori är också från alger, men det alger i ett annat släkte, så nori inte betraktas som ett kelp produkt. Torkat Kelp används också för att skapa soppa bestånd.

Färsk kelp har historiskt använts som en grönsak. Det kan marinerad göra sallader, eller ingår i blandade grönsaksrätter. Olika delar av Kelp har olika strukturer, från krispigt, täta stjälkar till sega blad, så kockar att experimentera med en rad mouthfeels när de använder kelp i maten.

Torkat Kelp är ofta tillgängliga på de asiatiska marknaderna eller i hälsokost butiker, eftersom vissa människor gillar att använda kelp som ett kosttillskott. Några små regionala kelp producenter göra soltorkade kelp som hanteras utan konserveringsmedel, för människor som är oroade över ingredienser i torkade livsmedel. Ett antal former av torkade kelp finns tillgängliga, från pulver avsedda för soppa bestånd och blandningar krydda åt hela torkade kelp blad som kan uppblött. Torkad kelp bör förvaras på en sval, torr plats, medan färsk kelp bör kylas och användas snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.