Hur Roast jag en kyckling?

stekt kyckling råkar vara en väldigt enkel maträtt att göra, och det är också mycket tillfredsställande. Man kan köra allt från enkla till komplexa, och kan tjäna som föda för en middag eller som grund för en veckas mat. I samtliga fall börjar det med en grundläggande stekt kyckling, som är ett recept som kan bli oändligt tweaked och ändras för att tillgodose olika smakriktningar. När du lär dig att steka en kyckling, kan du göra ett sortiment av livsmedel från kycklingsoppa till kycklingsallad. att steka en kyckling, måste man först en hel kyckling. Flesta slaktare och marknader bära hela kycklingar i olika storlekar. Många hör också av inkråmet, de inre organen av kyckling, vanligen i en liten påse inuti kroppen av kyckling. Att välja en god kyckling, leta efter en som är frisk som möjligt, och helst har inte varit fryst. Om etiska boskapslägenhet rutiner är viktiga för dig, fundera på att köpa kyckling direkt från en fiskodling, eller köpa ett humant sätt upp kycklingar när du steka en kyckling.

Helst bör du köpa en kyckling att steka på den dag du avsikt att steka det. Den färskare kycklingen är, desto mer smakrika det kommer att bli. När du får din rostning kyckling hem, lägga den i kyla om du är redo att använda den, och försöka att inte vänta mer än två dagar. Om du avser att marinera kycklingen innan rostning det, blanda en lämplig marinaden och ta ut kycklingen ur sin förpackning och ta ut inkråmet. Se till att marinera kycklingen i en sluten behållare, och alltid marinera i kylskåp, inte på disken. När du är redo att steka en kyckling, Värm ugnen till 375 grader Fahrenheit (191 grader Celsius ) och dra kycklingen ur kyla. Om det har varit marinerad, placera den i en stor långpanna och stek det i cirka 45 minuter till en timme, innan dess inre temperatur som 165 grader Fahrenheit (78 grader) i en köttermometer. Om du inte har marinerad kyckling, kommer du säsong det för smak. En mycket grundläggande krydda till stekt kyckling innebär olivolja, örter, salt och peppar. Herbes de Provence går ganska bra med stekt kyckling, men du kan också använda kryddor gnuggar och andra kryddblandningar. Ta kycklingen ur förpackningen, ta bort inkråmet, och tvätta händerna ordentligt. Ringla olivolja på kycklingen, gnid in den och följ med krydda gnugga. Sätt vitlöksklyftor i ett extra skott i smaken. Se till att täcka båda sidor av kyckling, och sedan placera den i en oljad långpanna att laga mat enligt ovan. När du steka en kyckling, kommer det att torka ut utan att tråckla. Tråckla innebär borstning eller tränga vätskor ombord på kycklingen för att hålla det fuktigt som det kockar. Ofta, den vätska som ansamlas i botten på långpanna är nog för denna uppgift. Om dessa inte är tillräckliga, kan du baste kycklingen med olja, klappar smör, marinad, eller saft medan det stekar. När du är klar, kommer att kycklingen har en gyllene, knastrig hud och fuktig, öm kött. Deglaze pannan för att samla in de läckra juice och göra en enkel sås.

Efter att kycklingen är rostade, bör det sitta en stund innan de förs till bord och ristade. Överblivet innehåll bör införas omgående i kyla, och kom ihåg att spara benen att göra kycklingbuljong. Inkråmet är också användbara i kycklingbuljong, och de kan bli brynt i stekpannan tillsammans med grönsaker och kryddor. Inkråm såsom levern kan också vara malet, kokt, och kombinerat med deglazed innehållet i pannan för en mer rik såsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.