Vad orsakar Cakes to Fall?

Ett antal faktorer under mixningen och bakningen kan orsaka kakor falla. När kakor falla, men allt är inte förlorat. Du kan kanske rädda en del av kakan, eller frost kakan kreativt så att det fortfarande kan se lockande. Även professionella bagare upplever fallit kaka eller två då och då, på grund av subtila skillnader i lufttryck, temperatur, eller de ingredienser som ingår. En av de viktigaste saker du kan göra för att förhindra fall kakor är att använda färska råvaror och för att mäta konsekvent.

Temperatur är en viktig faktor. Kakor falla när de tillagas vid en temperatur som är för lågt eller för högt. Ugnen bör förvärmas hela vägen innan du sätter in kakan pannan, och du kanske vill använda en ugn termometer för att se till att ugnen är i rätt temperatur. Det är också viktigt att laga moset för den rekommenderade tid, göra justeringar för substituerade ingredienser, och för att undvika trängdes kakan samtidigt som man bakar eller kyler. Kakor faller de svalt ibland, så se till att sätta kakan på ett säkert ställe.

Faktorer inom ingredienser kan också göra kakor falla. Använda otillräcklig vätska, till exempel, eller inte tillräckligt med olja. Ett överskott av socker eller mjöl kan också skapa problem med degen som kan leda till fallande kaka. Det är mycket viktigt att mäta ordentligt, packas ner ingredienser som behövs eller siktning enligt anvisningarna. Använd tydlig mätning cuper och försöka placera dem i ögonhöjd på disken så att du kan se hur mycket du har mätt klart.

Kakor falla på grund av hur de blandas, liksom. Om kakan är overbeaten blir det kanske på grund av överskott av luft fastnar i smeten. Underbeaten kakor, å andra sidan kan falla eftersom smeten är för tjock och är oförmögen att stiga. Följ blandning riktningar i tårtan receptet noga för att minska detta problem. Ibland blandning kan förorsaka kakor falla efter att de kulle upp i mitten, vilket ledde till en stor röra. Men när kakor falla så här, kanske du kan rädda dem som "vulkan kakor," speciellt om du har små barn med en förkärlek för oozing glasyr.

Slutligen, kakor faller när de är bakade på hög höjd. Hög höjd bakning är en färdighet som kräver viss försök och misstag. Vissa kokböcker innehåller korrigeringar för höjd bakning, och om du bor i på hög höjd, bör du nog överväga att skaffa en specialiserad hög höjd bakning kokbok. Som regel du vill öka vätskan, minska socker och minska mängden bakpulver som ingår i ett recept. Om din kakor faller ofta när du ska baka på hög höjd, kan du be en lokal bagare för tips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.