Vad är wienerkorv?

wienerkorv är en typ av korv som traditionellt tillverkas i den österrikiska staden Wien. De är nära släkt med Varmkorv, korv tillverkas i Frankfurt, Tyskland, och historiker mat tror att det ursprungliga Wien korven tillverkades troligen av en slaktare som hade rest till Frankfurt. Moderna wienerkorv normalt återfinns konserverad form i många delar av världen, och de vie med Varmkorv för anspråket att vara den ursprungliga varmkorv. Vissa producenter gör också miniatyr wienerkorv som används på förrätt fat, dessa mini korvar ibland av tvivelaktig kvalitet.

Människan har producerats korvar i tusentals år. Liksom alla korv wienerkorv genom malning upp kött och krydda dem innan fyllning köttet klistra in i ett ärende. Korv har traditionellt blivit botad så att de kan resa och lagras, även rå korv finns också tillgängliga direkt från slaktare. Olika nationer har utvecklat sina egna unika korv recept och traditioner, alltifrån den heta vinden saltad korv av Szechuan-provinsen i Kina till franska blodkorv.

Tyskland har en lång korv-traditionen, ofta med fläsk, eftersom vildsvin gång var riklig i Tyskland. I början av 1800-talet började Wien producenter som gör Weinerwurst, vilket kan översättas som "Wien korv. " Det kan tyckas att dessa Wieners, som de kärleksfullt kallas, inspirerades troligen av tyska korvar. De kännetecknas av en mild smak och en smal, lång form som gör dem väl lämpade att använda som en gata mat.

Korv ha delgetts olika bröd och bullar i Tyskland under en lång tid, och tyska invandrare förde traditionen med dem till Amerika. Under 1800-talet, tysk slaktare i USA började göra ett sortiment av korvar från Kosher all-Wieners nötkött till griskött Varmkorv, och dessa korvar erbjöds ofta på bullar som gatan eller nöjesparken mat, tillsammans med ett sortiment av kryddor. Det korv, en av USA: s favorit livsmedel, föddes.

En del konsumenter förknippar wienerkorv med nonchalanta, seg burk korv med en alldaglig smak. Däremot kan mindre bearbetade wienerkorv med mer entusiasm och kryddighet förekommer i vissa delar av världen. Dessa korv är vanligen botas, och vissa kan rökas också, beroende på slaktare, som tillverkar dem. Dessa jämförelsevis mer färsk wienerkorv par väl med sega surdeg bröd och kryddor kryddig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.