Vad är tamari Sojasås?

tamari sojasås är en typ av shoyu, det japanska ordet för "sojasås. " Tekniken för att göra tamari är alldeles särskild, vilket ger en komplex, rik smak som vissa människor tycker är väldigt roligt. Många asiatiska börserna tamari, och det kan också hämtas på allmän butiker som lager asiatiska ingredienser. True tamari har en mycket mörk färg och en nästan rökig smak, och det kan användas som ett dopp, marinad eller baste, det används också som en komponent i andra såser och dopp.

tamari görs genom att samla in den vätska som avlopp från miso som det åldras. Miso är en fermenterad soja pasta som är en viktig komponent i japansk matlagning, miso visas i soppor, lager, såser, samt en rad andra livsmedel. Det görs också med en rad korn, vilket ger en mängd texturer, smaker, och känns. I Japan är tamari sojasås produktion främst i Chubu regionen, där det också är känd som miso-Damari . I väst finns en stor förvirring kring tamari. Detta beror på japanska shoyus ursprungligen infördes, marknadsförs och säljs i väst som "tamari," snarare än att differentieras efter typ. Som ett resultat, kände ett brett utbud av produkter med "tamari" namn när sant tamari sojasås infördes. Detta har varit särskilt problematiskt för glutenintoleranta, som tamari är naturligt glutenfritt, men shoyu inte, eftersom shoyu traditionellt jästa med vete. I själva verket är tamari soja skiljer sig från andra typer av shoyu och soja såser från andra regioner, och den kan inte bytas med såser som usukuchi shoyu eller indonesiska kecap. Tamari är rik med en syrlig smak från Miso jäsningsprocess, och det är en av de mörkaste former av japanska shoyu. Eftersom det är lite förvirring om shoyu märkning i USA, bör personer med glutenintolerans läsa etiketter på tamari sojasås försiktigt för att säkerställa att det är sant tamari, jäst utan gluten.

Om maten historia är intressant för dig, kan det vara intressant att veta att vissa livsmedel historiker tror att tamari sojasås är den ursprungliga sojasås. Receptet på tamari sojasås närmast efterliknar soja tekniken såsen produktion som importerats från Kina till Japan, och kinesiska såser soja även fortsättningsvis finnas med liknande recept som innehåller små kärnor än sojabönor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.