Vad är rörsockersirap?

rörsockersirap är en tjock sirap som skapas genom indunstning saften ur delar av sockerrör. Utarbetandet av denna typ av sockerrör innebär vanligen att koka saft i flera timmar, och se till att skumma ytan av juice under hela processen. När beredd ordentligt, ger denna lösning en tjock sirap som är väldigt söt, vilket gör den idealisk för användning i både husmanskost och beredning av kommersiella livsmedel. finns många olika typer av sirap skapas med en kokande process. Vad är annorlunda med rörsockersirap är varaktigheten av den kokande och behovet av att ständigt skumma ytan som rörsockersaften kokar. Detta beror på att alla orenheter i saften kommer att bubbla upp till ytan så det kokande sker. Skumma av föroreningar från taket kommer att ge en produkt med en mjukare konsistens samt förbättra smaken. Som rörsockersaften kokar, finns det några tillsatser som kan bidra till att förbättra smaken på den preparerade rörsockersirap. En liten mängd bikarbonat kommer att hjälpa till att påskynda den ökande föroreningar till toppen, vilket gör det lättare att ta bort. Samtidigt bidrar tillsats av en liten mängd citronsaft att minimera salt smak som kan kvarstå i den färdiga produkten. Lägga till citronjuice är särskilt viktigt om du använder sockerrör som odlas med användning av ammoniak nitrat, eftersom det salta smak är troligen högre än med sockerrör som odlas med hjälp av andra faktorer. Som rörsockersirap börjar tjockna, kommer det mörkna även i färg. Förutsatt att det skumma gjordes på rätt sätt, så kommer vätskan har också en tydlig kvalitet. Som förtjockning börjar ske, kan mängden värmen minskas gradvis, så att blandningen fortsätta att svalna och tjockna till önskad konsistens.

Efter beredning producerats kommersiellt sirap sockerrör är genomsyrade konserveringsmedel, förpackade för försäljning. Den sirap kan användas i matlagning och i skapandet av smaksatt sirap att hälla över glass och andra alternativ dessert. Rörsockersirap kan användas i kommersiell förberedelse av choklad godis och andra sötsaker. Sirapen är också ofta basen ingrediens för att skapa ett brett utbud av smaksatt sirap som serveras med pannkakor eller korv päls länk för en svag smak av sötma.

Tillsammans med kommersiella produkter, är det också möjligt att framställa små partier av rörsockersirap hemma. Allmänhet kommer sirap hålla bra i en glasbehållare och kan förvaras i kylskåp i mellan användningarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.