Vad är parmesanost?

Parmesanost är en ikon hårdost ursprungligen från Italien, utbredda och tillverkas över hela världen. Inom Europa är parmesanost skyddad ost, vilket innebär att endast ostar görs på ett visst sätt i ett visst område i Italien kan märkas parmesanost. Utanför Europa, många generiska ostar använda parmesan etiketten. Den typiskt salt, lite kornigt ost har många användningsområden i italiensk matlagning som en garnering av pasta och pizza, och som en viktig ingrediens i vissa såser. I de flesta av Europa, är parmesanost hänvisar till sitt italienska namn: Parmigiano-Reggiano , en hänvisning till de regioner där osten tillverkas. Bära Parmigiano etikett, parmesanost skall vara gjord på komjölk mellan maj och november i Modena, Parma, Reggio Emilia, eller delar av Bologna och Mantova. Osten traditionellt tillverkas genom att blanda hela förmiddagen mjölk med skummad mjölk från föregående kväll. Mjölken värms och blandas med löpe att bilda ostmassa, som trycks i en ost mögel. True Parmesanost är gjuten med en stencil, var och när den gjordes. Osten är indränkt i en saltlake bad och sedan fyllt i minst två år innan de graderade till salu.

annan välkänd export i regionen är parmaskinka. Grisarna är ofta underblåst den kasserade vassle från parmesanost tillverkningsprocessen, och det sägs att skapa en tydlig smak i köttet. Vulkningen för äkta parmaskinka är också skyddad, tillsammans med många andra regionala italienska livsmedel. Vissa import butiker specialiserade på import av skyddade italienska livsmedel för konsumenter utanför Europa som vill vara säker på den äkta varan.

True Parmesanost är en hård, gulaktig ost som brott i sliver-liknande mönster. Den täta osten har stora kärnor i det som lätt kan ses med blotta ögat. Vid behandlingen av en kil av parmesanost, kommer märken från Parmigiano-Reggiano stencil också kunna ses, och du bör kunna se vilka mejeri gjorde ost, och när. En ansedda importören tänker skära en flisa för konsumenterna att smaka innan de förpackas osten till salu, och kan erbjuda smak av flera hjul av parmesanost, så att den bästa smaken kan identifieras.

>

Mataffärer hela världen också göra ost som görs i parmesan stil utanför Italien. Vissa av dessa ostar rivaliserande äkta Parmigiano-Reggiano för smak och konsistens, medan andra är av en något lägre kvalitet. Om möjligt, få parmesanost i en hel kil, snarare än före rivas, eftersom den kil håller smak och konsistens bättre, och osten blir inte lika torrt när det används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.