Vad är livslängden på olja?

hållbarhetstid olja varierar beroende på hur oljan hanteras och vilken typ av olja det är. Som regel kan matolja senast sex månader efter det att de öppnas, men detta varierar kraftigt. Oavsett om hållbarheten en olja ska ha, är det en mycket bra idé att smaka på olja innan användning om de inte har använts på ett tag för att avgöra om och inte heller de har gått härsket. Härsken olja kommer att förstöra en omsorgsfullt sammansatta maträtt, och det vore mycket synd.

Lakning av smaker och kemikalier kan också påverka hållbarheten av olja. Om oljan inte lagras i en behållare av inaktivt material, kan smaker från köket sipprar in, och vissa av dessa smaker kan vara överraskande och mycket önskvärt. kan Sealed olja normalt förvaras i ett svalt, mörkt, torr plats för upp till ett år. När oljan har öppnats, bör det även fortsättningsvis ska förvaras svalt, torrt, mörkt, och det bör vara så tätt slutna som möjligt, eftersom exponering för luft är vad som orsakar oljan härsknar. Att förlänga hållbarheten av olja, kan du kyla den. Alla oljor kan förvaras i kylskåp, och även om de kommer att tjockna upp lite, kommer de härsknar mycket mindre snabbt, och många människor tror att tjockleken är värt att förlänga hållbarheten av olja.

Vegetabiliska oljor såsom jordnötter, palm, ris, majs och kokosolja kan hålla för en förseglad år och sex månader efter öppnandet. De är vanligtvis mycket shelf-stable på en kall torr plats, men de kan säkert vara kallt. För bästa resultat, förvara olja i glaset, om möjligt, eftersom glas är inert, så det är mindre sannolikt att urlakas konstiga smaker, inklusive smakerna av mat lagad i närheten, i oljan. När du köper ny olja, anteckna datum stämplas på förpackningen, och fundera på att skriva det datum du öppnade olja på behållaren så att du kan hålla reda på hur länge den har suttit runt. Fler fina oljor som Grapeseed, kan aprikos kärna, avokado, sesam, och valnötsolja hålla i fyra till sex månader efter öppnandet, och de verkligen bör kylas. Linfröolja håller cirka en månad, förlorar de flesta av dess fördelar efter bara tre veckor, medan olivolja kan hålla för ett år i kylskåpet, och sex till nio månader i rumstemperatur. Olja förvaras i kylskåp kan hållas i vida mouthed behållare för att underlätta hälla det tjocknar upp i kylskåpet.

Hållbarhetstiden av olja är också förbättras när den lagras i en ren behållare. Om du köper olja i bulk i affären eller dra olja från stora tankar i mindre flaskor för hushållsbruk, bör du kontrollera att ditt kärl är skinande rena. Om gammal olja kvar, kan man göra den nya oljan härsknar, ibland mycket snabbt, särskilt om det har suttit runt ett tag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.