Vad är kött-processorer?

Kött processorer är fabriker där djuren slaktas och förvandlas till kött som livsmedel. Det finns tusentals av kött processorer över hela världen, och nästan alla länder har en annan process för slakt av djur. Djur som ofta förvandlas till mat ingår höns, nötkreatur, får, hästar, getter och kalkoner.

Slakterier har funnits i många decennier. Nästan varje stor population som någonsin funnits hade någon form av ett slakteri. Så snart alla började leva tillsammans i små utrymmen, började behovet av kött att växa, eftersom gårdarna inte vore verklighet innanför stadens murar. Dagens kött processorer är mer mekaniskt än sina föregångare, men människor är fortfarande en viktig del av slaktprocessen.

Djur som avlivas för kött anmäls till kött processorer från gårdar. Så snart dessa djur lossas från lastbilar, skickas de till speciellt utformade corrals. Dessa corrals är ofta konstruerade med många kurvor som hindrar djuren som står i kö från att se slakt av andra djur. Detta är viktigt, så att djur som leds till slakt inte kommer att bli stressade, nervös eller rädd. Annars är de djur som skjuts mot "Killing Floor" skulle försöka vända riktning.

Även om olika länder använder olika metoder för dödande, är de flesta djur återhållsamma, bedövas med högspänningsmaterial, hängde upp och ner och fäst vid ett löpande band krok och sedan dödas med en snabb kniv skära av halsen område . När alla blodet runnit ur ett djurs kropp, huvud och fötter djuret är avskurna. sedan skinnet av djuret hämtas från huden, är de organ som har avlägsnats, och djurkroppen inspekteras noggrant. Inspektörerna se till att ett djur inte är sjuka eller deformerade på något sätt. I de flesta länder måste alla djurkroppar inspekteras före erkänna animaliskt kött i livsmedelskedjan. Ibland kan ett kadaver bedövas med el-produkter i syfte att främja kött ömhet-det är ofta görs när djuret köttet är tuffare än vanligt.

Slutligen, ett djurs stommen är kylda att eliminera alla bakterietillväxt, och sedan i bitar och boxed. Efter att BOXED, animaliskt kött flyttas från kött processorer till olika platser i världen. Alla djur avfall som inte är tjänlig som livsmedel skickas till en destruktionsanläggning där en del av detta avfall är sedan förvandlas till konserver sällskapsdjur följande särskilda processmetoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.