Vad är kaffe Percolators?

Kaffe percolators har funnits i nästan 200 år. Den teknik som används för att göra en kanna kaffe i perkulator sätt fångats på snabbt, och kaffebryggare används fortfarande. Kaffepannan var en fixtur i de flesta gräns hem, och även de första som inte var percolators, senare dem verkligen var. En kaffebryggare är enkel att använda, kräver endast en värmekälla och har bara några få delar. Detta gjorde det perfekt när folk packade tillhörigheter i vagnar och hade väldigt lite utrymme. Den kaffebryggare var också en förbättring av det gamla potten eftersom grunderna stannade i korgen, inte längst ner i krukan. Vakuumet potten var också populärt samtidigt som kaffebryggare, men perkulator blev vanligare bara för att det var mindre och billigare.

Enkel fysik styr hur kaffe percolators fungerar. Det perkulator har en korg inne som fäster vid en ihålig stam. Det kaffesump placeras i korg och korgen är fäst i skaftet, som passar in i botten av krukan. Vatten hälls sedan i potten. I en kaffebryggare, vattnet är uppvärmt till nästan kokning, vilket gör att det bubbla upp genom stammen och sedan droppa ner i kaffesump, genom hålen i korgen, och tillbaka i potten. Typiska kaffe percolators kan ha en glaskupol i deras toppar. Kaffet kommer upp genom stammen kommer bubblan mot glaskupol, som leder den tillbaka ner i korgen.

I denna tid av färsk-mark, franska pressen, gourmet kaffe, fikar percolators sjunkit i aktning. Eftersom kaffet värms nästan till kokpunkten och eftersom vattnet droppar genom kaffesump och om igen, den resulterande brygden är oftast mycket starka och ofta bittra. Vissa tillverkare gör fortfarande rostfritt stål, elektrisk sort dock, och den icke-elektriska slag fortfarande populär för camping. De kan köpas i butiker eller online, och brukar kosta allt från $ 30 till $ 80 US dollar (USD).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.