Vad är gula Tomater?

gula tomater tomater som har fötts vara gula, snarare än den traditionella röda. Förutom gula tomater, är det också möjligt att hitta grönt och lila tomater på vissa marknader. Många av dessa tomatsorter faktiskt är ganska gamla, utan bara allmänt infördes nyligen, trädgårdsodlare och konsumenterna insåg att denna nya värld frukt finns i ett sortiment av färger, former, storlekar och även smaker.

uppenbara kännetecken på en gul tomat är färgen, som kan vara allt från en nästan krämig gul till ljus, elektriska, skolbussar gult, beroende på sort, tid på året, och när tomat skördas. Liksom sina kusiner röda, gula tomater kommer även ett sortiment av storlekar, former och smaker, allt från små söta gula tomater som kan användas i sallader till stora gula biff tomater som passar utmärkt till såser.

Skillnaden i färg är inte bara ytlig. Den näringsprofil gula tomater skiljer sig något från den röda tomater. Gula tomater har massor av niacin och folsyra, mindre C-vitamin, och mindre lykopen än röda tomater. Kanske viktigast, gula tomater är lägre i syra än röda tomater, och vissa bolag har även utvecklat nästan syrafria gula tomater.

För folk som älskar tomater, men lider när de äter sura livsmedel, kan gula tomater vara en bra medelväg för sallader, pizza, såser och andra rätter där tomaterna får visas. Dessa tomater kan användas precis som röda tomater, i stort sett något sätt man kan se till tro, från tomat chutney till ketchup. Den lägre syra nivå även om vissa av de mer naturligt söta smak av tomat att komma igenom, vilket kan vara en fördel i vissa rätter.

Några trädgård butiker utföra gul tomat plantor eller frön, för människor som vill odla sina egna. Växande tomater kräver en varm plats som får mycket sol och minimal vind, med lösa, väldränerad jord. En del människor föredrar att arbeta i ett växthus att odla tomater, särskilt om de bor i ett föränderligt klimat, även om tomater kan odlas utomhus under sommaren i de flesta tempererade zoner. Det tomatplantor bör satsade för stöd när de växer, att hålla utveckla frukt bort från marken, där det skulle kunna röta, och när bevattning bör trädgårdsmästare vara noga med att undvika stänk på bladen och frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.