Vad är glutenfritt alkohol?

Glutenfria alkohol inte innehåller protein, gluten. Detta protein finns i spannmål inklusive alla former av vete, korn och råg. Havre, även om den inte innehåller gluten själva, har nämnts som agitatorer av glutenallergi. För friska matsmältningssystem, är förekomsten av gluten inte ett problem. Men vissa drabbas av Celiac Disease (även kallad celiaki). Celiaki, medan ofta kallas glutenallergi, är faktiskt en auto-immun sjukdom. Detta innebär att när en person med Celiac disease äter gluten, deras tarmar reagerar som om gluten anföll kroppen. Detta förvärrar tarmarna att kroppen inte kan absorbera näringsämnen i maten. Inte nog med detta obehag reaktion orsak, kan det vara mycket farligt och kan orsaka anemi, kronisk trötthet, diarré, irriterad tarm, migrän och kraftig viktminskning.

Av denna anledning är det viktigt för gluten -intoleranta människor att förbli vaksam när du äter och dricker, särskilt på restauranger och barer. Normalt restauranger be gärna till kocken om en maträtt innehåller gluten. Men där alkoholkonsumtion, bör Celiacs vara medveten om vad som är glutenfri och vad som är gluten-full. p

Alkoholhaltiga drycker är vanligen tillverkade av spannmål, och därmed bör Celiacs alltid noggrant granska innehållet före konsumtion. Allmänhet, vin av alla sorter (vitt, rött, ros, och mousserande) är en säker, glutenfri alkoholfria val. Vin kylare, å andra sidan, är inte säker för Celiac, som korn-malt i dem innehåller gluten.

Destillerat vätskor är i allmänhet glutenfria också. Till exempel, rom, brandy, vodka, grappa, cider, champagne, tequila, skull, och scotch whisky, är alla vanligtvis säkra för konsumtion. Destillationsprocessen avlägsnar normalt gluten.

Öl är den mest problematiska dryck när vi letar efter glutenfria alkohol alternativ. Oftare än inte, är öl görs av knappt malt, och är därför mycket agitera. Men det finns företag avsedda för bryggning glutenfria öl substitut. Bard's Tale Beer ™ tillverkas i USA, och Greens i Storbritannien, säljer sådana produkter.

Även vätskor kan kallas glutenfritt, är det möjligt för innehållet förändras. Av denna anledning, när vi letar efter glutenfria alkohol, är det viktigt att alltid kontrollera ingredienserna innan du dricker det. Det är bättre att förebygga än att avveckla i smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.