Vad är extrudering Cooking?

Extrusion matlagning är en teknik som gör det möjligt att skapa färdiglagad mat inom en mycket kort tid. Ett antal förpackade livsmedel framställs med denna metod, inklusive olika typer av spannmål, texturerat vegetabiliskt protein eller TVP produkter och en mängd olika typer av snacks. Extruderade produkter finns i nästan varje kök skafferi idag.

Själva processen med extrudering matlagning är mycket enkel. I huvudsak är det livsmedel som upphettas i en hög grad av tryck sedan sakta tvingade fram en rad porer i annan matlagning kammare. När denna process äger rum, är fukthalten i maten minskas avsevärt, lämnar efter en produkt som är genomkokt och torkas. De återstående strängpressade produkt är sedan klar att tas i torrmixer eller ytterligare bearbetning för att producera många av de förpackade produkter som många konsumenter är beroende av i dag.

Ett brett utbud av förpackade livsmedel tillverkas med hjälp av högteknologiska metoder extrudering matlagning. Många av de salta tilltugg finns i stormarknaderna är beredda med extrudering matlagning. Även frukost stolpar och liknande typer av hälsosamma livsmedel gjorts med spannmål är skapade med ingredienser förberedda med denna typ av matlagning. Den bearbetade livsmedel skapade med denna process är inte begränsad till korn. Sojabönor är ofta beredda med extrudering matlagning, med slutprodukten som ligger till grund för ett antal vegetariska produkter.

Eftersom extrudering matlagning är en process som kombinerar exponering för höga temperaturer i ett mycket kort tid, är det möjligt att producera stora mängder av färdiga produkter på mycket kort tid. Motståndare till extrudering matlagning hävdar att processen berövar livsmedel av viktiga vitaminer och näringsämnen, medan förespråkarna av processen förstår att vissa livsmedel, extrudering tekniker faktiskt låsa in viktiga mineraler och vitaminer. I varje fall ger extrudering matlagning många av oss med praktisk mat som är en del av den dagliga kosten, och kommer sannolikt att vara med oss under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.