Vad är ett strå Svamp?

Paddy Straw Mushroom, känd helt enkelt som ett Straw Svamp och mer formellt som Volvariella volvacea , är en typ av svamp hittades utspridda över hela Asien. Tummen medelstora svampar är starkt odlas för livsmedel och export i Asien, och kan hittas i konserverade och torkade former i andra delar av världen. Halm Svampar används ofta i rör frites och lägga till en distinkt något unken smak på maten.

Svampen har fått sitt namn från paddy halm halmen kvar efter risodling, som råkar vara svamp's favorite livsmiljö. Förutom sin traditionella odlingsmedium kan Straw Mushroom också hittas växer på många typer av vegetabiliskt material såsom andra strån eller gräs, kompost och pålar av trä. Vanligen Straw Mushroom odlas för konsumtion på en blandning av bomull fiber och Paddy halm. När mogen för att äta, är ett strå Mushroom cirka tumme storlek, och kännetecknas av sin ljusrosa gälar och vita Spore utskrift. Svamparna har långa vita stjälkar med uppsvällda baser, och slokande gula till brun hätta med en partiell slöja. The Straw Mushroom inte har identifierats i vilt tillstånd i Nordamerika, även om det har observerats i de flesta av Asien och delar av Östeuropa. Tyvärr har många asiatiska invandrare misstag de läckra Straw Mushroom med medlemmar av Flugsvampar släkte, som kan vara dödligt. Amanitas har många ytliga likheter som kan förvirra amatör svamp jägare: det är bättre att undvika förtäckt svampar med bulbed baser eller volvas om du inte är mycket erfaren med svamp. I Asien är det Straw Mushroom lätt tillgänglig i färskt , torkad och konserverad form på de flesta marknader. Eftersom de tar väl till inomhus odling, färska exemplar finns tillgängliga året runt. I andra delar av världen, exporterade torkad och konserverad Straw Svamp finns i asiatiska butiker och några stora marknader. Torkade Straw Svampar kan med vätska i kokande vatten, medan konserverat tillstånd bör tömmas och sköljas före användning.

The Straw Mushroom har en delikat, mustig, lite jordig smak som helt är lockande för vissa konsumenter. Det tar väl för integration i röra frites, soppor och fyllningar, och behåller både form och smak genom matlagning. Det siffror framförallt i asiatiska köket, och många västerlänningar är bekanta med form och tack smak till fler asiatiska teman restauranger runt om i världen. Det kan också finnas i mat från andra länder för en ovanlig injektion av smak och konsistens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.