Vad är en walesisk frukost?

en walesisk frukost är en tillagad frukost som omfattar traditionella walesiska rätter och walesiska ingredienser. I Wales har många värdshusen börjat främja walesiska frukost för att påminna besökarna om att de är i själva verket i Wales, och dessa värdshus stolta över att använda lokala råvaror, med fokus på ekologiska och miljövänliga ingredienser på många ställen också.

Komponenterna i en walesisk frukost varierar, och är ett ämne för debatt. Gemensamma drag är bacon, korv, musslor, laverbread, blodpudding, havregryn, ägg, stekta champinjoner, tomater och rökt fisk. Det är också möjligt att se några kalla ingredienser, såsom färsk frukt och spannmål, även om dessa inte alltid vara av walesiska ursprung. I varje fall är den walesiska frukost tänkt att vara stärkande och fyllning förbereda konsumenterna för en dag av hårt arbete i den ofta svåra walesiska klimat.

bacon och korv i en walesisk frukost är perfekt görs i Wales, med traditionellt walesiska ingredienser. Den walesiska tenderar att gilla deras bacon tjocka, och det kan också vara starkt marmorerade med fett, beroende på vilken del av gris det kommer ifrån. Hjärtmusslor är små skaldjur som skördas från den klippiga kusten i Wales; Penclawdd hjärtmusslor sägs vara särskilt bra.

Laverbread är ett livsmedel från Laver, en typ av tång. Den walesiska folket har använt denna tång som ingrediens i livsmedel i århundraden, och det finns en mängd olika sätt att inkludera den i en walesisk frukost, traditionellt är tång kokas till en gelé som kan rullas i havre och friterade eller stekta att skapa ett litet block med mycket näringsrik mat, det är normalt serveras med en klyfta citron.

Blodpudding eller blod pudding är en diskutabel ingå i walesiska frukost, eftersom det är en engelsk mat. Det är en typ av korv som görs med blod, vrida korv mycket mörk och rik, och det kan vara stekt eller kokt, beroende på ens smak. De övriga ingredienserna i en walesisk frukost har ätit i Wales för varierande mängder av tid, men de har alla kommit att förknippas med en traditionell frukost.

Du kan förväntar sig många av punkterna ovan på ett värdshus som annonserar en "full Wales frukost. "Typiskt te serveras också, tillsammans med rostat bröd, och ibland är det möjligt att hitta frukost bakverk samt, beroende på hur autentiska kocken är känslan. Frukosten serveras också med lokala walesiska grädde, mjölk och smör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.