Vad är en tryckkokare?

en tryckkokare är en relativt gammal teknik som gör kockar förbereda vissa livsmedel på kortare tid än vad som krävs enligt konventionella metoder. En typisk tryckkokaren kommer i form av en stor pott som innehåller en låsanordning lock, de är perfekta för en mängd olika recept med soppor, grytor, bönor och kött etc.

potten är placerad på en spis och vätskan inom börjar koka, den förslutna locket förhindrar ånga från fly och trycket ökar. Vattnet kokar normalt vid 100?? En €???? OC (212?? En €???? Av) men när det är under tryck i en tryckkokare, stiger kokpunkten till ungefär 121?? En €?? ? oC (250?? en €???? oF). Den högre temperaturen minskar drastiskt tillagningstiden och fuktig ånga tjänar till MÖRA ingredienserna.

Även tryckkokare har funnits i århundraden, har förbättringar på senare tid gjort dem mycket lättare och säkrare att använda. Den primära faran med äldre tryckkokare var ett lock som skulle explodera på grund av intensiva påtryckningar i potten. Moderna tryckkokare innehåller en uppsättning av säkerhetsmekanismer som hindrar sådana farliga episoder. Moderna tryckkokare är ett säkert sätt att påskynda processen för matlagning och för att hålla livsmedel fuktig och anbud. Dessutom minskas tillagningstiden minskar kostnaden för bränsle som behövs för matlagning.

För recept tryckkokaren helt enkelt in "recept tryckkokare" i en sökmotor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.