Vad är en napolitanska Pizza?

napolitanska pizza anses vara den mest autentiska av alla typer av italiensk pizza pajer. Baserat på recept utvecklas i 19th century, kan napolitanska pizza endast beredas med odlade ingredienser och skördats i Italien, såsom San Marzano tomater och mjöl som mals från fullkornsvete. Skillnad amerikaniserade versioner av italiensk pizza, en verkligt autentiska pizza av denna typ är endast gräddas under en kort tid i en mycket varm ugn.

Utarbetandet av den napolitanska pizza deg är grunden för att skapa en pizza som är autentiskt napolitanska i naturen. Enda grunden vetemjöl som anses vara hög proteinhalt kan användas i skapandet av jordskorpan. Öljäst, en liten mängd salt och vatten är de övriga ingredienserna. En napolitanska pizza skorpa är idealiskt hand-knådas, men vissa källor säger att användningen av en låg hastighet blandaren kommer att ge önskat resultat. Efter att degen knådas grundligt, den sätts ut på ett mjölat bakbord och formats till en tunn skorpa. Det är viktigt att den slutliga produkten att skorpan inte tjockare än 0. 12 inches (3 mm), om den napolitanska pizza deg recept är att laga mat ordentligt. När jordskorpan är beredd, är de tärnade tomater och pressad att skapa en Marinara sås som är rätt konsistens. Efter borsta skorpan med en tunn film av olivolja är tomater placeras ovanpå jordskorpan. Riven mozzarella som har fått tillstånd att torka därefter läggs ovanpå den krossade tomater och pizza placeras i en stenugn som är förvärmd till 485 grader Celsius (905 degrees Fahrenheit). Pizzan är endast tillåtet att stanna i ugnen i en minut till en och en halv minut. Detta är precis tillräckligt med tid för att göra jordskorpan gyllenbruna och krispiga, och för att smälta mozzarella perfekt.

Det finns varianter av denna grundläggande napolitanska pizza recept. Somliga kallar för pressning bitar av vitlök i degen innan gräddningen. Andra lägga finhackad färsk basilika på degen under knådning processen, medan andra använder basilika ovanpå mozzarella. Om en sten ugn inte är tillgänglig, med en pizza sten i en gas eller elektrisk ugn med liknande resultat, även om baktemperatur är oftast lägre och den här broschyren är upp till tio minuter. Medan vissa skulle fråga om dessa innovationer är verkligen exempel på äkta napolitansk pizza, har de blivit acceptabelt på många håll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.