Vad är en minskning sås?

En minskning sås är en sås för livsmedel som använder drippings och saft kvar efter tillagning av kött. Eftersom dessa drippings är ofta mycket smakrika, blir minskningen såsen också tät i smak, och det tenderar att komplettera maten mycket bra, eftersom det handlar om juice exuded av livsmedel medan det kokar. Ett sortiment av ingredienser tillsätts till dessa drippings att skapa en minskning sås, från grädde till balsamvinäger, beroende på önskad effekt. Om du vill göra en minskning sås, kockar börja med att förbereda köttet normalt. När köttet är färdigt, tas det ur pannan och får vila medan en minskning sås görs. Normalt är överflödigt fett skummas av så att såsen inte blir fet, och då volymen för drippings i pannan fördubblas med tillsats av ingredienser såsom lager, grädde, vin, balsamvinäger, eller juice. I vissa fall kan ingredienser som grönsaker i korthet tillagas i drippings innan vätskan tillsätts.

Nästa, en minskning såsen får sjuda så att den minskar i volym. Denna minskning gör såsen tät och tjock, så att den kan användas som en sås. Den fokuserar också smaker. Som en följd av minskad såser är ofta mycket starkt i smaken, och de flesta kockar använder bara en liten bit, så att smaken inte blir överväldigande. Minskningen sås kan hällas över köttet som en sås, eller det kan vara konstfullt fuktad så att plattan ser särskiljande, beroende på kockens böjelser. När minskningen Såsen är färdig, det kan vara siktats till tvinga bort bitar av ingredienser innan de släpps till maten, eller det kan vara kvar chunky. Det kan också kopplas ihop med andra såser eller smakämnen, som kan vara fallet med ett vin minskning sås serveras vid sidan av en pepparrot dippsåser. Konsumenterna kan lager smakerna önskade så.

En del kockar kallar minskning sås "Pan sås," eftersom det ofta görs i pannan som användes för att laga mat eller drippings från en långpanna hälls i en stor kastrull. Några vanliga grönsaker tillägg till minskning sås inkludera saker som kapris för en citron kapris sås, schalottenlök och vitlök och champinjoner. I många fall vin eller konjak används i såsen, men kockar som föredrar att inte arbeta med alkohol kan använda saker som juice, grädde, soja, vinäger, eller lager. Mer särskiljande tillägg som choklad och wasabi kan också användas för en mer exotisk smak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.