Vad är en kubansk Sandwich?

Många av världens mest populära smörgåsar vunnit första popularitet bland arbetarklassen, och så är fallet med hjärtlig kubanska smörgås. Kubanska arbetstagare under tidigt 20th century köps ofta varmt kött och ost smörgåsar från säljare stationerad inne sina arbetsplatser. När många av dessa arbetare emigrerade till USA, särskilt i de södra Florida regionen, de förde många av sina recept och traditioner mat till dem, inklusive de ursprungliga ingredienserna i deras älskade "kubansk sandwich", också känd som en cubano .

En traditionell kubansk sandwich börjar med en speciell kubanska bröd som liknar den långa franskt bröd bröd. Ursprungligen tillbringade lokala bagerier de tidiga morgontimmarna bakning ljus, crusty bröd för kubanska bröd, som sedan skulle levereras till kunder genom att hänga upp bröden på en extern spik. Kubanska bröd har en mycket kort hållbarhetstid, så de flesta mottagarna göra en kubansk smörgås inom några timmar efter eller köpa bröd.

Den kubanska bröd är klippt i mitten som en ubåt eller hoagie bun, då smörat. Tunna skivor av fläsk stekta marinerade i en mojo sås sedanläggas till smörgåsen, följt av tunna skivor skinka. I Tampa, Florida-området, där amerikaniserad version av det kubanska smörgås tros ha sitt ursprung, får skinka ersättas med tunna skivor av salami. Därefter kommer ett lager av schweizerost, följt av tunna skivor dill ättikslag.

Traditionellt är senap det enda krydda tillsätts en kubansk smörgås, men det är inte ovanligt att hitta majonnäs, sallad och tomat till senare . En kubansk smörgås kan serveras kall, men oftast placeras i ett uppvärmt smörgås tryck tills osten har smält och brödet blivit grillad. Eftersom äkta kubanska bröd kan vara svårt att hitta några sandwich affärer använda italienska Panini bröd som ett lönsamt alternativ.

Den ingrediens som mest definierar en äkta kubansk sandwich är marinerad stekt fläsk. The Mojo marinaden ger köttet en distinkt citrus underton, tillsammans med en välsmakande vitlök smak. Ungefär som de deep dish pizza i Chicago eller Philly biffarna ost i Philadelphia, många kubanska smörgås entusiaster säga den mest autentiska versionen av sandwich finns i Tampa, Florida region. Även om många av de ingredienser kan hittas någon annanstans eller iordningställda hemma, kan bara vissa bagerier i södra Florida området ger en autentisk kubansk bröd acceptabelt nog för den traditionella kubanska smörgås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.